Γενική

Αρνάκι με κριθαράκι


Παραδοσιακό ελληνικό φαγητό στο πιάτο σας!
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες
200 ml κόκκινο κρασί
200ml νερό ή ζωμό λαχανικών
400 γρ. αρνί
200 γρ κριθαράκι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά
κριθαράκι –
αρνί –
κανέλα –
αλάτι –
πιπέρι –
κριθαράκι –
ελαιόλαδο –
ντομάτα –
κόκκινο κρασί –
σκόρδο –
αρνί –
ζωμός –
δάφνη –
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το ξυλάκι κανέλα και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε το αρνί κομμένο σε μικρές φέτες και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών και το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά. Αφού το κρέας έχει μαγειρευτεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ρίχνουμε το κριθαράκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Καλή όρεξη!!!

Σχετικά Άρθρα