Γενική

Στις κατασκηνώσεις Δρυμιάς βρέθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 

Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, στην Δρυμιά Σταυρούπολης Ξάνθης, επισκέφτηκε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013. Αντιλάλησαν στους ήχους της ποντιακής λύρας και του νταουλιού οι καταπράσινοι λόφοι και τα βουνά της περιοχής που δημιουργούν ένα περιβάλλον που η φύση προίκισε πλουσιοπάροχα και όπως δήλωσε και ο Σεβασμιότατος «μοιάζει πολύ με τις καταπράσινα βουνά του Πόντου στις περιοχές της Τραπεζούντας που είχα την ευλογία να επισκεφθώ», δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς κατασκηνωτές να έχουν μία ευχάριστη και διαφορετική, όπως μας δηλώθηκε, απογευματινή διασκέδαση.
Η αποστολή του Συλλόγου έτυχε εξαιρετικά θερμής φιλοξενίας και μας τίμησε με την παρουσία και την ευλογία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παντελεήμων, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του.
Μέλη του εφηβικού χορευτικού τμήματος με τις παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασαν, μετά από ένα θαυμάσιο δείπνο, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με μια σειρά από χορούς του αγαπημένου μας Πόντου και δίκαια απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του Σεβασμιότατου, του αρχηγού και των βοηθών της κατασκήνωσης αλλά και των μικρών κατασκηνωτών.
Είχε προηγηθεί, αργά το απόγευμα, μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του συλλόγου μας και ένα εισαγωγικό σεμινάριο από τον επί κεφαλής χοροδιδάσκαλο μας κ. Αποστολίδη Μίλτο για τα βήματα, τους ρυθμούς και  τα χαρακτηριστικά των ποντιακών χορών, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποια «τολμηρά» παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην παράδοση.

Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο, τους επικεφαλής της κατασκήνωσης, τους κατασκηνωτές αλλά και το βοηθητικό προσωπικό για το ευχάριστο απόγευμα που ζήσαμε. (Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης).

Σχετικά Άρθρα