Γενική

Καθημερινός ο κίνδυνος από τα αδέσποτα σκυλιά στο Σαμακώβ

Νέο περιστατικό με μικρό παιδί το προηγούμενο Σάββατο
Εδώ και τρία χρόνια ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Σαμακώβ από τα δεκάδες αδέσποτα σκυλιά που μαζεύονται στην περιοχή. Ότι και αν έχει κάνει ο Δήμος, όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσε η περιοχή να απαλλαγεί από τα αδέσποτα για τον απλό λόγο ότι υπάρχει ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής που περιθάλπει τα αδέσποτα δίδοντάς τους φαί και έτσι συγκεντρώνονται καθημερινά όλο και περισσότερα.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι το μεγάλο πλήθος αυτών των αδέσποτων, τα καθιστά επιθετικά αφού γίνονται αγέλη, με αποτέλεσμα να επιτίθενται σε περαστικές γυναίκες αλλά και μικρά παιδιά που ανυπεράσπιστα παίζουν στα σοκάκια. Φαντάζεστε ένα μικρό παιδί 7- 8 χρονών τι τρομάρα παίρνει όταν το κυνηγήσουν 6- 7 σκυλιά. Και μιλάμε για περιστατικά που καταγράφονται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Έτσι και το Σάββατο που μας πέρασε, όπου φίλος της εφημερίδας μας, μας ενημέρωσε ότι ένα μικρό παιδί στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τα αδέσποτα τα οποία του επιτέθηκαν, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Ευτυχώς ήταν κοντά ο θείος του και έδιωξε τα σκυλιά. Το παιδί το περιέθαλψαν οι γονείς του που διαμαρτύρονται και αυτοί έντονα για την παρουσία των αδέσποτων. Ευτυχώς δεν ήταν σοβαρός ο τραυματισμός του.
Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής στην «ΧanthiNews», το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και τους ταλαιπωρεί τα τρία τελευταία χρόνια. Έχουν απευθυνθεί στον Δήμο, στην εισαγγελία της Ξάνθης και στην Αστυνομία αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν έλυσε το πρόβλημα. Από την άλλη και η φιλόζωοι της Ξάνθης «κλείνουν το μάτι», αφού αντί να προσπαθήσουν να λύσουν το θέμα, με όποιες δυνάμεις τους, ουσιαστικά νομιμοποιούν με την παρουσία τους το ζευγάρι που περιθάλπει και μαζεύει τα σκυλιά στην περιοχή. Επαναλαμβάνω σκυλιά όχι φιλήσυχα αλλά επιθετικά.
Το σημείο, για το οποίο αναφερόμαστε, βρίσκεται επί της οδού Παναγίας και Σπάρτης δίπλα στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και είναι ένα σημείο, το οποίο το χαρακτηρίζει αυξημένη κίνηση πεζών και κυρίως μικρών παιδιών, λόγω της ύπαρξης του 7 ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, λίγο πιο κάτω και της παιδικής χαράς που υπάρχει στο σημείο.
Σήμερα που μιλάμε, τα αδέσποτα σκυλιά είναι περίπου στα 13- 15 στον αριθμό, σύμφωνα με τους κατοίκους και κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα επιθετικά. Πολλές φορές έχουν επιτεθεί σε μικρά παιδιά αλλά και σε γυναίκες και σε ηλικιωμένους. Οι κάτοικοι ζητούν την προστασία των αρμοδίων, με δυναμική παρέμβαση, για να πάψει πλέον το εν λόγο «φιλόζωο» ζευγάρι, να περισυλλέγει τα σκυλιά, αποτελώντας κίνδυνο για την περιοχή. Στο κάτω, κάτω θα μπορούσε ο κ. Θεοδωρίδης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να περισυλλέξει τουλάχιστον τα 5-6 επικίνδυνα σκυλιά για να αμβλύνει λίγο η κατάσταση που έχει φέρει τους κατοίκους σε οριακά σημεία. (Το ερώτημα φυσικά που θέτουν οι κάτοικοι της περιοχής και θα παραμείνει από εμάς αναπάντητο, είναι αν έχει τελικά περισσότερο αξία η ζωή ενός αδέσποτου, ή η αξία της ζωής ενός παιδιού!!!).

Σχετικά Άρθρα