Γενική

Κινέζικο ρύζι


Τι χρειαζόμαστε:
    1/2 κιλό ρύζι BONNET για πιλάφι
    5 αυγά
    3 καρότα τριμμένα
    3 πιπεριές σε κομματάκια μικρά 1Χ1 εκ. περίπου
    3 κρεμύδια ξερά τριμμένα
    150 γρμ. ζαμπόν σε κομματάκια
    σόγια sauce
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό γιά 15′ της ώρας.
Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε ταψί να στεγνώσει γιά 1 ωρίτσα περίπου.
Χτυπάμε τ’αυγά σε ομελέτα με λίγο νεράκι
και τα ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι που έχουμε βάλει το λάδι να κάψει.
Προσέχουμε δεν αφήνουμε την ομελέτα να φουσκώσει αλλά τη σπάμε σε μικρά-μικρά κομματάκια και την τηγανίζουμε μέχρι ροδίσει.
Ρίχνουμε κατόπιν και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι και τη σόγια.
Τ’ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν και αυτά λίγο χωρίς να βγάλουν τα νερά τους.
Ρίχνουμε και το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζουμε απ’τη φωτιά.
Ρίχνουμε και τη σόγια sauce κάνοντας κύκλους πάνω απ’το ρύζι, (περίπου 5-6 κύκλους), ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή το ρύζι το βράζω μόνο για 15′ της ώρας να κρατάει και τ’αφήνω να στεγνώσει γιά να μη λασπώσει.
Τη σόγια τη ρίχνω κάνοντας κύκλους πάνω απ’το ρύζι και πέρνοντας κάθε φορά λίγο-λίγο από το φαί.Μπορείτε ν’αυξήσετε τη σόγια αν το θέλετε.
Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο αλλά είναι πανεύκολο. Εγώ το σερβίρω ζεστό με χοιρινό ή κοτόπουλο γλυκόξινο για μια κινέζικη βραδιά.

Σχετικά Άρθρα