Γενική

Λάσπη

Να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος του ΥΠΕΞ στην άσκηση οικονομικής διπλωματίας
Ποιος θα είναι ο ρόλος του υπουργείου Εξωτερικών στην άσκηση της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής εάν μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες και οι μηχανισμοί υλοποίησης της οικονομικής διπλωματίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζητάει να πληροφορηθεί με ερώτησή του, που κατέθεσε, προχθές, προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Για την Ελλάδα, μια δραστήρια και αποτελεσματική οικονομική διπλωματία αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας σε μία περίοδο μάλιστα που η ανάπτυξη αποτελεί εθνικό στόχο. Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει εκ των πραγμάτων να συνεχίσει να παίζει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής εξωστρέφειας για την επόμενη δεκαετία», τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης.
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «με τη συγχώνευση του ΟΠΕ και του Invest in Greece σε ενιαίο φορέα αλλά και τη μεταφορά από το ΥΠΕΞ στο ΥΠΑΝ των Υπηρεσιών Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), ουσιαστικά αποστασιοποιεί το ΥΠΕΞ από την υποχρέωση υποστήριξης των ελληνικών οικονομικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

Χμ… μήπως αυτό επηρεάζει και την παρουσία του ΥΠΕΞ στην περιοχή της Θράκης; Λέω μήπως επηρεάζει τον ρόλο του;

Σχετικά Άρθρα