Γενική

Επιτυχημένο το Συνέδριο του ΕΒΕ για τον τουρισμό

Πλούσια η συμμετοχή παρά το ακατάλληλο της ημέρας

Με τη συμμετοχή αρκετών πολιτικών παραγόντων και ανθρώπων του τουρισμού από την περιοχή, την υπόλοιπη χώρα και το Εξωτερικό ξεκίνησαν τη Δευτέρα στο Ξενοδοχείο Le Challet, οι εργασίες της ημερίδας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης. Παρόντες στην έναρξη της ημερίδας ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής πρ. Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Νίκος Πιπερίγκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Θανάσης Μπαμπαλίδης, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, η πολιτευτής της ΝΔ Γεωργία Ανδρέου κ.α.
Θ. Καράογλου: Τουριστικός προορισμός θα γίνει η Ξάνθη
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδοωρος Καράογλου, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η πρωτοβουλία για την ημερίδα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και ότι η Ξάνθη είναι ένας τόπος με τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου να αποτελέσει ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό. Aυτό που απαιτείται είναι στρατηγικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τον Υπουργό, που σημείωσε ότι οι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με την κεντρική εξουσία μπορούν να αναπτύξουν τις δυνατότητες που έχει η περιοχή.
Ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός ανέφερε ότι η Ξάνθη είναι ένας ευλογημένος τόπος που μέχρι πρόσφατα δεν είχε εκμεταλλευτεί επαρκώς το τουριστικό προϊόν που διαθέτει. Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό ήδη η περιοχή έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να προσελκύει κόσμο με αφορμή τις μεγάλες πολιτιστικές γιορτές και τις φυσικές ομορφιές.
Φ. Καραλίδης: Υπέρβαση αγκυλώσεων για τη δημιουργία υποδομών
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, επικεκεντρώθηκε στις δηλώσεις του, στις υποδομές και τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από τη Βαλκανική. Όπως ανέφερε η τοπική θεσμική κοινωνία υποβάλλει αιτήματα προς την κεντρική εξουσία προκειμένου να αρθούν δυσκολίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών, που σε συνδυασμό με τις οδικές υποδομές μπορούν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κοινό που θα προσελκύσει το τοπικό τουριστικό προϊόν.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα, προκειμένου η Ξάνθη να ξεκινήσει με οργανωμένο τρόπο να αναπτύσσει το τουριστικό της προϊόν. Όπως ανέφερε, στο παρελθόν η Ξάνθη δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τον τουρισμό αλλά πλέον έρχεται η εποχή που η Π.Ε. Ξάνθης θα έχει πλέον σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό.
Παρόντες στην ημερίδα αρκετοί δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ από τα μεγάλα ΜΜΕ της Αθήνας, οι οποίοι φιλοξενούνται και έχουν τύχει ξεχωριστών ξεναγήσεων και ενημέρωσης για την περιοχή και τις δυνατότητές της , στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα