Γενική

Έγραψε ο τοπικός Τύπος

ΑΓΩΝΑΣ
Να επιβληθεί η νομιμότητα και η διαφάνεια στη λειτουργία των Μ.Μ.Ε., ζήτησε ο Γ. Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας κατά τη συνάντησή του με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, αφού προηγήθηκε συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη. «Δυστυχώς κυριαρχεί το καθεστώς της ανομίας και της αδιαφάνειας στην λειτουργία των Μ.Μ.Ε.», τόνισε ο Γ. Σούρλας και συγκεκριμένα όταν από το 1995, δηλαδή, επί δεκαοχτώ χρόνια: – Δεν γίνεται διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις των Μ.Μ.Ε. με αυτά που αποστέλλονται από άλλες δημόσιες αρχές για την ύπαρξη ασυμβίβαστων ιδιοτήτων.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
Πόσες γενιές θα πληρώσουν το τίμημα για να έρθει, αν έρθει ποτέ, η ημέρα της απαλλαγής από τα δάνεια και η Ελλάδα να ανακουφιστεί χειριζόμενη δικά της χρήματα; Αυτά είναι καίρια ερωτήματα που δεν θα απαντηθούν με το χέρι στην καρδιά…
ΕΜΠΡΟΣ
Σε κλίμα ομοθυμίας και μιας γενικότερης ταύτισης απόψεων διεξήχθη η τακτική συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου με τα 7 θέματα ημερησίας διάταξης να εγκρίνονται ομόφωνα και αρκετές φορές ν’ ανταλλάσσονται συγχαρητήρια και ευχαριστήρια για το χειρισμό θεμάτων, μεταξύ της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Παραφωνία σ’ αυτό το ήρεμο και συναινετικό κλίμα ο έντονος καυγάς του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη με τον εκδότη και μέλος του ΕΒΕ κ. Βαγγέλη Βασιλειάδη
XANTHIPRESS
Μείωση των μισθών 10%-30% -έως του ορίου των 586 ευρώ- και σταθεροποίησή τους στα νέα χαμηλότερα επίπεδα για μία επταετία βλέπουν παράγοντες της αγοράς μετά την εκπνοή της μετενέργειας στις 14 Μαΐου, που θα πλήξει όσους αμείβονται βάσει τόσο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όσο δεκάδων άλλων κλαδικών συμβάσεων. Ως πρώτο βήμα, οι εργοδότες είναι αποφασισμένοι να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει το μνημόνιο να καταργήσουν το επίδομα γάμου (10% επί του μισθού).
ΘΡΑΚΗ
Μπορεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στυλιανός Μωραϊτης, να έδωσε μέχρι και συγχαρητήρια στον επικεφαλής της κίνησης των επαγγελματιών για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου ΔΕΡΑΣ, κ. Γιάννη Σιούτα, ανακοινώνοντας την λύση του θέματος στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του οργάνου που έγινε την περασμένη Τετάρτη, όμως ο ίδιος ο κ. Σιούτας στις δηλώσεις του στην «Θ» φάνηκε μάλλον προσεκτικός και επιφυλακτικός, κρατώντας γενικά μικρό «καλάθι» αναφορικά με τις προσδοκίες που έχει για άμεση λύση επί του θέματος.

Σχετικά Άρθρα