Γενική

Ξεκάθαρο ΟΧΙ του Μιχάλη Στυλιανίδη στην σημερινή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιρατσιστική πορεία συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης
Ξεκάθαρη είναι η θέση του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη μετά και τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη για την συμμετοχή ή όχι του Δήμου Ξάνθης στην σημερινή εκδήλωση του Σύριζα και την υποτιθέμενη στήριξη του Μπένη στο Ζεϊμπέκ Χουσεήν.
Μίλησα χθες το μεσημέρι με πηγή μου στο Δημαρχείο Ξάνθης και μου είπε αυτά που κάποιοι ήξεραν αλλά δεν τα γράψανε… ότι δηλαδή η θέση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μιχάλη Στυλιανίδη που εκφράσθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη των φορέων για το σημερινό συλλαλητήριο ήταν πολύ καυστική για τον τρόπο που χειρίσθηκε ο Ζεϊμπέκ το θέμα αυτό. Με απλά λόγια ο Δημήτρης Μπένης με εντολή του δημάρχου «τα έσυρε» και μάλιστα χοντρά, στους διοργανωτές, (στον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) ότι προσπαθούν να φέρουν τους υπολοίπους προ τετελεσμένων γεγονότων. Εκ του λόγου λοιπόν αυτού ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ θα συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο του Σύριζα… (αι ήταν λογικό αφού χθες κυκλοφόρησαν μέχρι και αφίσες στα Τούρκικα!!!
Μάλιστα το θέμα συζητήθηκε και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης την Πέμπτη 4/4. Εκτός ημερήσιας διάταξης ο Ηλίας Βασιλούδης έθεσε το θέμα της επίθεσης στο νεαρό μειονοτικό από χρυσαυγίτες, την περασμένη εβδομάδα. Ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στην πόλη για τους πολίτες που αισθάνονται τρομοκρατημένοι και εκτίμησε ως θετική την παρέμβαση του Αλ. Κοντού και του Δημάρχου Μιχ. Στυλιανίδη για την καταδίκη της βίας. Όμως ξεχώρισε την περίπτωση της Χ.Α. και ανέφερε ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα αλλά η εν γένει παρουσία της έχει ρατσιστικό υπόβαθρο και η κοινωνία έχει ευθύνη να προασπίσει την ειρηνική συμβίωση στην Ξάνθη.
Από την πλευρά του ο Νίκος Ανταμπούφης πήρε το λόγο για να διευκρινιστεί ότι κατά την άποψή του δεν αρκεί να γίνεται μια ουδέτερη στάση αλλά ξεκάθαρη καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, σημείωσε, ότι το συγκεκριμένο κόμμα αναφέρεται στη μειονότητα, χαρακτηρίζοντάς την τουρκική, κάτι που έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα. «Θα φτάσουνε και σε άλλους, θα φτάσουν και σε μας. Αν με το πρώτο δεν κόψει η τοπική κοινωνία αυτές τις συμπεριφορές, θα έχουμε πρόβλημα». Όπως σημείωσε η σιωπή δεν είναι ουδέτερη. Πρότεινε μάλιστα ο Δήμαρχος να απευθύνει ένα χαιρετισμό στη συγκέντρωση του Σαββάτου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος είπε πως ο Δήμος ζήτησε να αναβληθεί η πορεία για να προλάβει ο Δήμος να έχει πάρει συλλογικές αποφάσεις. Δήλωσε δε κατηγορηματικά ότι «Αντιπρόσωπος του Δήμου, δεν μπορεί να παραστεί στην εκδήλωση»
Παρέμβαση έκανε και ο Γιώργος Κολλάρος, στην Επιτροπή, λέγοντας ότι τα φαινόμενα της Χρυσής Αυγής έχουν δοκιμαστεί στην ανθρωπότητα με γνωστά αποτελέσματα ενώ επεσήμανε το γεγονός ότι εκτός του ξυλοδαρμού υπήρχε τρομοκράτηση νεαρών μαθητών κάτι όμως το οποίο ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από πουθενά παρά μόνο από την πλευρά των αριστεριστών της Ξάνθης.
Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι καλό είναι οι συμπολίτες μας σήμερα να είναι λίγο επιφυλακτικοί με την παρουσία τους στο κέντρο της πόλης αφού είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει προσπάθεια για δημιουργία προβοκάτσιας και εμπλοκή σε επεισόδια. (Η δε αστυνομία θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση…).

Σχετικά Άρθρα