Γενική

Έγραψε ο τύπος της Ξάνθης

ΦΩΝΗ ΤΗ ΞΑΝΘΗΣ
Αναβρασμός επικρατεί στον δημόσιο τομέα μετά την απόφαση της κυβέρνησης για «πάγωμα» στις προσλήψεις υπαλλήλων μέχρι το 2016, αφού επιτυχόντες του ΑΣΕΠ βρέθηκαν, κυριολεκτικά, στον «αέρα». Με δεδομένο και το γεγονός, ότι οι λίστες επιτυχόντων έχουν ισχύ τριών χρόνων, η αβεβαιότητα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της δημιουργηθείσας κατάστασης.
Ως αδικία χαρακτηρίζει την ανωτέρω εξέλιξη και ο Πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο οποίος δηλώνει, μέσα από την ΦτΞ, πως θα επιχειρηθεί προσπάθεια γνωστοποίησης του προβλήματος, μέσω σχετικών ενεργειών που θα επιχειρήσει το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΟΕ- ΟΤΑ.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
«Τρικυμία» προβλημάτων καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν οι ψαράδες που δένουν τις βάρκες και τα αλιευτικά τους στο Αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Αβδήρων και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σ’ αυτή την περιοχή. Προβλήματα στεριανά που απορρέουν από την έλλειψη βασικών υποδομών στο αλιευτικό καταφύγιο που κάνουν τη ζωή τους δύσκολη αλλά και ευθύνεται για την απώλεια περιουσιακών τους στοιχείων αφού είναι στο έλεος των δραστών κλοπής διχτυών και άλλων εργαλείων της δουλειάς τους αλλά και θαλασσινών που απορρέουν από τις αερότρατες που οργώνουν τις θάλασσες σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους!
ΑΓΩΝΑΣ
Και ποιος στην πραγματικότητα, είναι αυτός ο περίφημος εγωιστής γίγαντας; Μήπως, τελικά, είμαστε οι περισσότεροι από εμάς τους ανθρώπους; Εμείς, που ζώντας σε μια εγωιστική κοινωνία, ορθώνουμε συναισθηματικά τείχη γύρω μας και δεν αφήνουμε τους άλλους να μας πλησιάσουν και να μοιραστούν μαζί μας χαρές και λύπες, σκέψεις και συναισθήματα;
XANTHIPRESS

Τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο μέτρο της κινητικότητας κατέθεσαν στο ΑΣΕΠ οι υπάλληλοι από την Ξάνθη που εμπίπτουνς το μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι διαθέσιμες θέσεις, φαίνεται ότι καλύπτουν τις αιτήσεις που θα γίνουν στο Νομό και δεν θα απαιτηθούν μετακινήσεις σε άλλες έδρες.Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος, αίτηση έχουν καταθέσει οι 12 από τους 13 υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου του Δήμου Ξάνθης που έχουν προσφύγει στο Πρωτοδικείο. Μία εξ αυτών επέλεξε να «ρισκάρει» και δεν κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στην κινητικότητα, ποντάροντας στο γεγονός ότι ανήκει σε αυτούς που έχουν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και ελπίζοντας ότι με δικαστική νίκη στην κύρια αγωγή θα παραμείνει στη θέση που είναι σήμερα και δεν θα μεταταχθεί.

ΘΡΑΚΗ
Για να μην «αδικήσουμε» ούτε την ΦΕΞ, ούτε τον Δήμο Ξάνθης σε σχέση με το μέγα ΦΙΑΣΚΟ που σηματοδότησε και την πρώτη εβδομάδα εκδηλώσεων των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών… Ρωτάω λοιπόν και περιμένω απάντηση… Γνώριζαν για το «περιεχόμενο» της εκδήλωσης; Γνώριζαν ότι θα παρευρεθεί όλος αυτός ο συρφετός και αν όχι, ποια είναι η θέση τους σήμερα μετά απ’ όλα αυτά; Θεωρούν ότι η εκδήλωσή τους ήταν… πετυχημένη ή λίαν ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ; Γιατί αν θεωρούν πως η εκδήλωση (που αμαύρωσε τις φετινές γιορτές, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά την λαογραφία) ήταν επιτυχημένη, τότε θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους! Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι οι συναντήσεις που είχε χθες ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν σε Δήμο και Περιφέρεια, ακυρώθηκαν κακήν κακώς, παρόλες τις αστείες δικαιολογίες περί εκτάκτου αναχώρησης του Καραλίδη κλπ…

Σχετικά Άρθρα