Γενική

Κανονικά προχωρά ο διαγωνισμός για το εστιατόριο του Δασικού Χωριού

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής
Με μόλις 100 ευρώ το μήνα καθορίστηκε να εκκινήθει η δημοπρασία για την εκμίσθωση του Εστιατορίου στο Δασικό Χωριό της Ξάνθης, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης κατά την τελευταία της συνεδρίαση το μεσημέρι της Τρίτης 22 Ιανουαρίου.
Στην πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση, η Οικονομική Επιτροπή μετά και από συζήτηση που υπήρξε με πρωταγωνιστές τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Νίκο Σπυριδόπουλο αποφάσισε πως το μίσθωμα θα είναι αρκετά χαμηλό αλλά με τον όρο ο εκμισθωτής να επιτηρεί επί 24 ώρες όλο το Δασικό Χωριό. Υπενθυμίζεται ότι το Δασικό χωριό απασχολεί 2 εργαζομένους του Δήμου, ο οποίος εκμεταλλεύεται τη λειτουργία των ξενώνων. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την κατάρτιση των όρων του σχετικού διαγωνισμού και η δημοπράτηση θα γίνει σε λίγες ημέρες.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να μειωθεί το μίσθωμα σε δύο καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς, τα οποία παραμένουν κενά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ενώ ο Κρίτων Καλογερής από την αντιπολίτευση επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να σκεφτεί τη συνολική αναβάθμιση του χώρου της Δημοτικής Αγοράς.
Σκέψεις για το ακίνητο της πλατείας
Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση συζητήθηκαν, εκτός ημερήσιας διάταξης, θέματα που αφορούν στα ακίνητα του Δήμου Ξάνθης με το πρόεδρο να αναφέρει ότι στη δημοτική αρχή υπάρχει η σκέψη μαζί με τη μετακίνηση του Δημαρχείου στην Πλατεία να μεταφερθεί και το γραφείο Προσωπικού από την οδό Ορφέως στο τριώροφο δημοτικό κτίριο πάνω από την Εμπορική Τράπεζα, στην Πλατεία για να είναι δίπλα στο νέο Δημαρχείο. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν βρίσκει σύμφωνη την αντιπολίτευση.
Στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης του έτους στην Οικονομική Επιτροπή, κόπηκε και η βασιλόπιτα, το φλουρί της οποίας κέρδισε ο δημοσιογράφος της θράκης Γιώργος Συληγαρδάκης.

Σχετικά Άρθρα