Γενική

Λάσπη

Η δημόσια διοίκηση δεν αλλάζει… φίλε μου. Το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει και δύσκολα από εδώ και πέρα θα έχουμε αυτοδυναμίες.
Σκέψου λοιπόν φίλε Ξανθιώτη τι θα γίνεται στα μεσοδιαστήματα των εκλογών μέχρι που να καταφέρουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση! Η δημόσια διοίκηση θα παραλύει! Στο Βέλγιο δεν συγκροτήθηκε κυβέρνηση για πολύ μεγάλο διάστημα, αυτό όμως δεν εμπόδισε το κράτος να λειτουργεί. Το ίδιο και στην Ιταλία. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά η δημόσια διοίκηση μένει η ίδια.
Δεν αλλάζουν οι στρατοί κάθε φορά που αλλάζουν οι κυβερνήσεις! Δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχαμε το καλοκαίρι του 2012 και παρέλυσαν τα πάντα. Ακόμα να συνέλθουμε και μπήκαμε για τα καλά στο 13.
Όσο για απολύσεις «ούτε να το σκάφτεσαι» που λέει και το γνωστό τραγούδι… που ακούμε στον TOP FM 96,9!!!.
Έρχεται ο ένας και για να επανιδρύσει το κράτος ιδρύει Υπουργείο Τουρισμού. Έρχεται ο άλλος και το καταργεί αλλά αυτός προχωράει και παραπέρα! Καταργεί και το Υπουργείο Ναυτιλίας και ψάχνει το Λιμενικό σε ποιο υπουργείο ανήκει και πότε υποχρεούται να παρεμβαίνει.
Άλλος αλλάζει και τα ονόματα των υπουργείων. Μέχρι να αλλάξουν οι λογότυποι και οι σφραγίδες και μέχρι να μάθουν οι υπηρεσίες σε ποιο υπουργείο ανήκουν, έρχεται νέα κατάσταση και ξαναϊδρύονται τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας!
Για πόσο χρόνο θα έχει αυτή τη μορφή η δημόσια διοίκηση δεν το ξέρουμε. Μια καινούργια κατάσταση μπορεί να φέρει νέες ανατροπές…

Σχετικά Άρθρα