Γενική

Επιτέλους ξεκινά η εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων

Τα Πλαστικά Θράκης είναι ο ανάδοχος του διαγωνισμού και θα είναι η εταιρία που θα εκμεταλευτέι το επόμενο χρονικό διάστημα το γεωθερμικό πεδίο του Ερασμίου. Πρόκειται για έκταση 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου θα γίνει εκμετάλλευση της γεωθερμίας για την δημιουργία επένδυσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, σε πρώτη φάση, ενώ στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει και δεύτερη επένδυση με εκχώρηση από τα Πλαστικά Θράκης στην εταιρία «Ελλάστρον», με βάση τις προβλέψεις του συμβολαίου.
Τα συμβόλαια υπεγράφησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα Γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην Ξάνθη και από την εταιρία υπέγραψε ο Γιάννης Σπυριδόπουλος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ και ο Δρ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, Διευθυντής Χωρικής και περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Δοίκησης Μακεδονίας Θράκης.
Γ. Σπυριδόπουλος: «Η οικογένεια Χαλιωρή συνεχίζει να επενδύει στην Ξάνθη από μεγάλη αγάπη για την περιοχή»
Ο εκπρόσωπος των Πλαστικών Θράκης ανέφερε ότι η οικογένεια Χαλιωρή συνεχίζει και επενδύει πάντα στην Ξάνθη, με την οποία τη συνδέει μεγάλη αγάπη, που χαρακτήρισε όχι μόνο τον αείμνηστο Σταύρο Χαλιωρή, αλλά συνεχίζεται και από τα παιδιά του. Ανέφερε ότι θα γίνει μια μεγάλη επένδυση σε θερμοκήπια για την παραγωγή τομάτας, που θα απασχολήσει αρκετό κόσμο τόσο στη φάση της υλοποίησης όσο και στη φάση της λειτουργίας της. (Επιτέλους πήρε το γεωθερμικό πεδίο μια οικογένεια νοικοκύρηδων… λέμε εμείς!!!).

Σχετικά Άρθρα