Γενική

Συνεχίζουν την κατάληψη του Δημαρχείου- προσπαθούν να αποτρέψουν τις 14 απολύσεις

Δεν βρέθηκε λύση στο χθεσινό επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο

Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης το Δημαρχείο της Ξάνθης και από ότι φαίνεται έτσι θα συνεχίσει μέχρι και την Παρασκευή, ενώ ανούσιο αποδείχθηκε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως με μοναδικό θέμα την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων αλλά δεν κατόρθωσε να βγάλει απόφαση αποδεκτή από τους υπαλλήλους.
Έτσι στις τάξεις των εργαζομένων συνεχίζει να επικρατεί αναταραχή για τις πρώτες 14 απολύσεις των υπαλλήλων αορίστου χρόνου με βάσει τις προβλέψεις του 3ου μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση Σαμαρά- Κουβέλη- Βενιζέλου. Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε σε βαρύ κλίμα, παρουσία των απολυμμένων υπαλλήλων καθώς και του συνόλου των εργαζομένων του Δήμου που διαμαρτύρονται και συμπαρίστανται, όπως και του Προεδρείου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης χαρακτήρισε σοβαρά τα νομικά στοιχεία, που έχουν συζητηθεί με δικηγόρους του Δήμου αλλά και άλλων Νομικών της χώρας, και τα έχει τα στοιχεία αυτά η ΚΕΔΕ, η οποία και θα κινηθεί για την κατάργηση των επίμαχων διατάξεων.
Δήμαρχος: Να μην αποστείλουμε τα στοιχεία στο Υπουργείο
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, μέχρι τη γνωμάτευση που θα πάρει ο Δήμος από την ΚΕΔΕ, προτείνει να μην στείλει ο Δήμος τις σχετικές καταστάσεις και να ζητήσει την απόσυρση των σχετικών διατάξεων, δηλώνοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ταυτίζεται με τα συμφέροντας των εργαζομένων. Επίσης ζήτησε να μην υπογραφεί καμία πράξη διαθεσιμότητας από το Δήμο και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειτε να υπογράψει κανένα τέτοιο χαρτί.
Δ. Γαλανόπουλους: Θα χρειαστούν παραιτήσεις και παύση λειτουργίας
«Μας καλύπτει η θέση του Δημάρχου αλλά θεωρώ ότι οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας θα έχουν πρόβλημα αν δεν αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία.» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος, που προσθεσε ότι ίσως χρειάζονται ακόμη πιο τολμηρές και δυναμικές αποφάσεις, όπως σε άλλους Δήμους οι οποίοι ανέστειλαν τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου αλλά ακόμη και σε παραίτηση των Δημοτικών Συμβουλίων για να μην εφαρμόσει το Υπουργείο τη σχετική απόφαση. Η θέση αυτή βρήκε σύμφωνη τη δημοτική αρχή, ως επόμενο βήμα.
«Αναρωτήθηκε κανείς πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση ;» είπε ο Χρίστος Πούλιος που ανέφερε ότι στη χώρα υπήρξαν «διορισμοί από το παράθυρο, ρουσφέτια και υπεράριθμο προσωπικό σε Δήμους. Είναι ξένα προς τη χώρα μας αυτά;» είπε.
Τελικά με την αποχή της παράταξη Πούλιου- εκτός του Μαζαράκη που διαχώρισε την θέση του και ψήφισε την πρόταση του Δημαρχόπουλου- πέρασε ομόφωνα το ένα και μοναδικό θέμα προς συζήτηση, η διατύπωση όμως του οποίου δεν άρεσε στους υπαλλήλους που αποχώρισαν και δήλωσαν ότι συνεχίζουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου.

Σχετικά Άρθρα