Γενική

Διεξαγωγή έρευνας μέσω ερωτηματολογίου για το Εθνικό Πάρκο ΑΜΘ

Στόχος η ευρύτερη πληροφόρηση του πληθυσμού για την λειτουργία αλλά και για τις δράσεις του
Η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας αποσκοπεί στην προστασία και την διαχείριση της εν λόγω προστατευόμενης περιοχής. Μεταξύ άλλων αναλαμβάνει να εκπονήσει και να εκτελέσει εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις και είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση μελετών και ερευνών απαραίτητων για την προστασία, την διατήρηση, την αποκατάσταση και την ανάδειξη των προστατευόμενων αντικειμένων που εμπίπτουν στην περιοχή ευθύνης του.
Πρωτεύοντα ρόλο έχει η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η κατάρτιση του τοπικού- κυρίως- πληθυσμού καθώς και η προώθηση, η υποστήριξη, η οργάνωση και η εφαρμογή οικοτουριστικών προγραμμάτων.
Η ύπαρξη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας- Ισμαρίδας είναι γνωστή (σε μεγάλο βαθμό) στην τοπική κοινωνία. Ζητούμενο είναι πλέον, ο πληθυσμός να ενημερωθεί για την λειτουργία αλλά και για τις δράσεις του ενώ παράλληλα μέσω αυτής της έρευνας ευελπιστούμε να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο σε περιβαλλοντολογικά θέματα. Θέματα, τα οποία έχουν άμεση «αντανάκλαση» σε όλους τους θεσμούς της τοπικής κοινωνίας (κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς) και κατ επέκταση στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό ο Φορέας Διαχείρισης διοργανώνει έρευνα μέσω ερωτηματολογίου που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ. με σκοπό την καταγραφή της γνώμης των πολιτών αλλά και το βαθμό της ενημέρωσής τους, σχετικά με την ύπαρξη της προστατευόμενης περιοχής, του Φορέα Διαχείρισης και των δραστηριοτήτων του.
Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες ενώ τα αποτελέσματά της είναι αναγκαία για την διαμόρφωση δράσεων και πολιτικών από πλευράς του Φορέα Διαχείρισης για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Σχετικά Άρθρα