Γενική

Αποχωρούν οι Ανεπρόκοποι από τις γιορτές Παλιάς Πόλης

Δέχθηκαν «πόλεμο» και δεν τους στήριξε κανείς

Με ανακοίνωσή τους προς τον τύπο ο πολιτιστικός σύλλογος Ανεπρόκοποι δημοσιοποίηση την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στις γιορτές παλιάς πόλης 2013 ευελπιστώντας (το λένε ειρωνικά) «ότι έτσι θα λυθούν όλα τα προβλήματα των γιορτών».

Οι Ανεπρόκοποι αναφέρουν ότι μετά από τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε το θέμα σχετικά με το Στέκι των Ανεπρόκοπων στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2012 κι επειδή η ανάρτηση δημοσιευμάτων με σκοπό το διασυρμό και τη δυσφήμιση τόσο ατόμων, όσο και συλλογικών προσπαθειών, δεν ανήκει στις πρακτικές τους, οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Έτσι αναφέρουν «Καταρχάς, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής και μόνο από αυτούς για την τυχόν αναστάτωση που προκαλέσαμε την περίοδο των γιορτών, λόγω της μη τήρησης του ωραρίου. Θεωρούμε ότι στις γιορτές πάντα πρέπει να υπάρχει μια ανοχή, καθώς πέραν από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που κι εμείς σαν σύλλογος προσπαθούμε να διοργανώνουμε, ένα άλλο ζητούμενο του θεσμού είναι η διασκέδαση του κόσμου και των συμμετεχόντων με την μορφή μίας συνεχούς γιορτής.

Όσον αφορά στις κατηγορίες για φασαρίες κι επεισόδια καθώς και για φθορά περιουσιών να ξεκαθαρισθεί ότι οι Ανεπρόκοποι, εφόσον πραγματικά συνέβη κάποιο ανάλογο περιστατικό, αδιαμφισβήτητα το καταδικάζουν. Η αλήθεια είναι όμως, ότι κανένα τέτοιου είδους περιστατικό δεν σημειώθηκε από μέλος του συλλόγου μας, ούτε από φίλο των Ανεπρόκοπων, που βρισκόταν στο στέκι μας. Για το περιστατικό της εικαζόμενης επίθεσης σε εργαζόμενο της εταιρίας Security θεωρούμε ότι εάν πραγματικά συνέβαινε ένα τόσο σημαντικό περιστατικό, στην πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής θα έπρεπε να παραστεί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, είτε κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας φύλαξης, για να το καταγγείλει. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, οπότε όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Κλείνοντας, οι Ανεπρόκοποι, μη θέλοντας να φέρουν σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης 2013. Ελπίζουμε με την οικειοθελή μας αποχώρηση από τις Γιορτές του 2013 να λυθούν όλα τα προβλήματα αυτού του θεσμού, καθώς και των κατοίκων της περιοχής, για τα οποία τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιποι σύλλογοι, φέρουμε μερίδιο ευθύνης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι χωρίς εμάς δεν θα υπάρχουν προβλήματα ηχορύπανσης, ούτε θα γίνονται φασαρίες την περίοδο των Γιορτών, δεν θα κυκλοφορούν μεθυσμένοι μετά τα μεσάνυχτα, δεν θα καταντούν τα στενά του παραδοσιακού οικισμού “δημόσια ουρητήρια”, λόγω της μη ύπαρξης επαρκών εγκαταστάσεων από το Δήμο Ξάνθης, καθώς και ότι θα σταματήσουν επιτέλους τα στενά της Παλιάς Ξάνθης να μυρίζουν τσίκνα, γεγονός για το οποίο και όχι μόνο γι αυτό δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του οικισμού αρκετά χρόνια πριν τη συμμετοχή των Ανεπρόκοπων στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα