Γενική

Άνω κάτω ο Συνδυασμός του Στυλιανίδη για τις διαγραφές χρεών καφέ μπαρ

Παραιτήθηκε ο Θανάσης Ξυνίδης από τη Επιτροπή Φορολογικών Υποθέσεων
Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Ένας χαμός έγινε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το απόγευμα της Δευτέρας και είχαμε πολλές εξελίξεις τόσο στην παράταξη του Στυλιανίδη όσο και σε αυτήν του Χρήστου Πούλιου. Τα αίματα άναψαν όταν εισήχθη προς συζήτηση το ο θέμα για την διαγραφή προστίμων της Δημοτικής Αστυνομίας από την αρμόδια Επιτροπή Φορολογικών Υποθέσεων, ένα θέμα που παρά την θετική εισήγηση ΔΕΝ εγκρίθηκε από το σώμα!!!
Αρχικά επικράτησε χιουμοριστική διάθεση όταν ο Χρήστος Πούλιος ανέγνωσε σχετικό πρακτικό για την ακύρωση προστίμων για υπερβάσεις στα τετραγωνικά των τραπεζοκαθισμάτων. Με βάση αυτό, σε ένα κατάστημα τα καθίσματα βρέθηκαν στο χώρο του πεζοδρομίου επειδή πελάτες τα μετακίνησαν με δική τους πρωτοβουλία από το εσωτερικό προκειμένου να καπνίσουν, επειδή απαγορεύεται το κάπνισμα στο εσωτερικό και υπήρχαν και άλλε τέτοιες δικαιολογίες !!!
Ο χαμός ξεκίνησε όταν πήρε τον λόγο ο ίδιος ο Γιάννης Τσεγγελίδης χαρακτηρίζοντας «Επιεικώς απαράδεκτη» την εισήγηση της επιτροπής, θεωρώντας μάλιστα ότι ακυρώνει και ξεφτιλίζεται η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας στο σύνολό της και αφήνοντας εμμέσως αιχμές για τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αλέκο Κυριακίδη που υπεραμύνθηκε της λειτουργίας και των αποφάσεων- χωρίς όμως την απαραίτητη θέρμη. Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας αναφέρθηκε σε σειρά παραπτωμάτων συγκεκριμένων επιχειρηματιών λέγοντας ότι η Επιτροπή συνεχίζει να κάνει δεκτές τις αναβολές. «Ακυρώνει η επιτροπή πρόστιμα για επαγγελματία υπότροπο που ακόμη και τώρα έχει ανεπτυγμένα τα τραπεζοκαθίσματα και έκτοτε έχουν γίνει δύο έλεγχοι!!!» είπε χαρακτηριστικά και έπεισε ακόμη και τους συμβούλους του Στυλιανίδη ότι κινδυνεύουν πραγματικά με παραπομπή για παράβαση καθήκοντος.
Η συζήτηση αυτού του θέματος προκάλεσε ρήγματα και στην παράταξη της μειοψηφίας με τον Θανάση Ξυνίδη να επιπλήττει το Σπύρο Μαζαράκη που ζήτησε να μην συμμετέχει ως αναπληρωματικός λόγω φόρτου εργασίας. «Σπύρο μια φορά δεν πάτησες, και εμείς έχουμε δουλειές αλλά την έκανες με ελαφριά πηδηματάκια» είπε ο γνωστός Δικηγόρος. Σχολίασε εν μέρει ότι εν μέρει κάποιες τοποθετήσεις είναι σωστές και πρόσθεσε ότι έχει παρακαλέσει τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσεγγελίδη, οι πράξεις επιβολής προστίμου να έχουν φωτογραφίες από την ημέρα της παράβασης για να δεσμεύεται η Επιτροπή. Παράλληλα διαφώνησε με τον αρχηγό της παράταξή του τον Χρήστο Πούλιο για τα σχόλιά του και προανήγγειλε αποχώρησή του από τη σχετική Επιτροπή, παραίτηση που κατέθεσε στο Προεδρείο πριν το τέλος της Συνεδρίασης.
Δηκτικός ήταν στην τοποθέτησή του και ο δημοτικός σύμβουλος του Συριζα ο Νίκος Ανταμπούφης που επέμεινε στους λόγους τους οποίους επικαλείται η Επιτροπή για την αναβολή θεμάτων ή τη διαγραφή προστίμων καθώς και κάποιες δικαιολογίες όπως το γεγονός ότι ένα κατάστημα έκανε ανακαίνιση και για το λόγο αυτά τα καθίσματα είχαν μεταφερθεί στο εξωτερικό του καφέ. Ο Νίκος Ανταμπούφης που είναι Μαθηματικός υπολόγισε μάλιστα και την «ζημία» για τον δήμο αφού κλήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο να διαγράψει πρόστιμα ύψους 6.500 ευρώ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και συνολικά 70.000 ευρώ πήραν αναβολή!!! Η μόνη επιβολή προστίμου που θα εγκρίνουμε σήμερα είπε ο κ. Ανταμπούφης είναι 40 ευρώ για μια παράβαση τροχονομική!!! Για να δει τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να γελάνε πικρά παραδεχόμενοι όλοι την λάθος λειτουργία του Δήμου στο θέμα των προστίμων. Τελικά και μετά από πολύ ώρα το θέμα ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ κατά πλειοψηφία κάτι που είναι από τα πολύ σπάνια φαινόμενα για την παράταξη Στυλιανίδη!!!

Σχετικά Άρθρα