Γενική

Ο Πρώτος Πολίτης της πόλης άνοιξε την αυλαία των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης


Άνοιξε το βράδυ της Κυριακής επίσημα η αυλαία των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη να κηρύσσει την έναρξη των γιορτών, ευχαριστώντας τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης για την συμπαράσταση και την κατανόησή τους, την Περιφέρεια και τον Άρη Γιαννακίδη και Φώτη Καραλίδη για την έμπρακτη βοήθεια τους στον θεσμό, όπως και όλους τους Συλλόγους αλλά και τους πολίτες που ήταν παρόντες και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την συναυλία που ακολουθούσε με το Ξανθιώτικο συγκρότημα Βόρειος Ήχος και τον Μανώλη Μητσιά.
Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στα Ξανθιώτικα μουσικά σχήματα που πλαισιώνουν και φέτος τον θεσμό, εξαίροντας την συνέπεια τους προς τα πολιτιστικά πράγματα του τόπου, αλλά και την ποιοτική τους δουλειά στις δημιουργικές τους αναζητήσεις.
Παρόντες ο Mητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελήμων, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Δημαρχόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος, Νίκος Ανταμπούφης, Γιώργος Κολλάρος, πολλοί Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι (Φανουράκης- Μούρκας κλοπ), η πολιτευτής της Ν.Δ. Γεωργία Ανδρέου, ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Φ. Τσαλίδης καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης, και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δ. Γενιτζές.
Μανώλης Μητσιάς.
Ο Μανώλης Μητσιάς μαζί με τον Βόρειο ήχο άνοιξε το μουσικό μέρος της βραδιάς, μιλώντας με ιδιαίτερα ζεστά λόγια για την παλιά πόλη της Ξάνθης που όπως σημείωσε πρέπει όλους να μας κάνει περήφανους. Οι Γιορτές της Παλιάς πόλης της Ξάνθης είπε, είναι γνωστές σε όλη την Ελλάδα, όπως και ο Βόρειος Ήχος που έχει τόσο εμπνευσμένα και μουσικά καταρτισμένα μέλη που μπορούν με επαγγελματισμό να σταθούν κοντά στον οποιοδήποτε καταξιωμένο Καλλιτέχνη.

Ικανοποιητική είναι η λειτουργία των συλλόγων και η προσέλευση των επισκεπτών στις γιορτές της παλιάς πόλης αν και παρατηρήσαμε ότι φέτος έχουμε πολύ λιγότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά. Άλλο σημείο με πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή αλλά και η έλλειψη χώρων υγιεινής, δύο θέματα που πρέπει να προβληματίσουν άμεσα και μάλιστα πριν το τέλος των γιορτών την Δημοτική αρχή!!!

Σχετικά Άρθρα