Γενική

Αφιέρωμα στη Skoda Xanthi

Γράφει ο Βασίλης Μπάτζιος
Το πάθημα με την κακή πορεία στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος θέλουν να γίνει μάθημα οι διοικούντες την ομάδα μας. Είναι γεγονός ότι είναι μία από τις ελάχιστες… υγιείς ΠΑΕ στην Ελλάδα. Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το μόνο που την απασχόλησε το καλοκαίρι να είναι η ενδυνάμωση του ρόστερ της, ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας, καθώς παρά τα άσχημα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο του περασμένου πρωταθλήματος, φαίνεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου, Χρήστου Πανόπουλου.

Στα φιλικά της παιχνίδια η ομάδα μας δεν έδειξε και τόσο καλό πρόσωπο, γεγονός όμως που οφείλετε κυρίως στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ομάδα να παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε αναμέτρηση που έδωσε.

Ωστόσο, ο στόχος για την φετινή σεζόν είναι η Ξάνθη να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να μην έχει στο παιχνίδι της τα σκαμπανεβάσματα του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Από εκεί και έπειτα, λαμβάνοντας υπόψιν την παράδοση που έχει στο να βγάζει νεαρούς ταλαντούχους παίκτες και να τους πουλάει, έκανε ακριβώς το ίδιο και το καλοκαίρι. Ένα από τα μεγάλα της ταλέντα, που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο περασμένο πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, πουλήθηκε στον Ολυμπιακό, βάζοντας και χρήματα στα ταμεία της.

Την πόρτα της εξόδου από την Ξάνθη είδαν επίσης και άλλοι παίκτες, οι οποίοι μέχρι και πέρυσι αποτελούσαν βασικά μέλη του ρόστερ. Παρελθόν από την ομάδα αποτελούν ο Βλάσης Καζάκης, ο Δημήτρης Σουάνης, ο Μάουρο Πόι, ο Στέφαν Νταρμπιόν και ο Μίχαλ Στάσιακ, ενώ τελείωσε ο δανεισμός του Εντιμάρ, ο οποίος επέστρεψε στην Κλουζ.

Όσον αφορά τους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, αυτοί είναι ο Άλεξ Καζούμπα, ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, ο Παναγιώτης Τριάδης, ο Βέχεν Βισμπάντεν, ο Παύλος Καθάριος και ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Σχετικά Άρθρα