Γενική

Περί απόφασης για τις εφημερίδες της Ξάνθης

Αν και είναι η εφημερίδα μου (η XanthiNews) σε διακοπές μέχρι τα τέλη του μήνα, λόγο αδειών δεν μπορώ να μην σχολιάσω, έστω και μέσα από το ιντερνέτ, μερικά θέματα που αφορούν την νέα υπουργική απόφαση για τις εφημερίδες που πληρούν τον νόμο 3548/2007.
Με την νέα απόφαση του υπουργού επικρατείας τρείς εφημερίδες της Ξάνθης που πιστεύω ότι όπως και εμείς έτσι κι αυτές παλεύουν να κρατηθούν στην πολύ δύσκολη συγκυρία που περνάνε το ΜΜΕ πανελλαδικά, εντάχθηκαν στην νέα υπουργική απόφαση. Καλά έκαναν, και αφού πληρούσαν τις προδιαγραφές του νόμου και δεν είχαν ενταχθεί στην αρχική απόφαση, θα πρέπει αλλού να ζητήσουν τους υπεύθυνους, όχι σε εμάς.
Εμείς ούτε στον εισαγγελέα καταγγείλαμε καμία εφημερίδα (όπως έκαναν άλλοι) ούτε στην ΓΓΤ (όπως έκαναν άλλοι). Ας στραφούν λοιπόν ο Μαχητής, η Αδέσμευτη και ο Ακρίτας προς τους υπευθύνους της προηγούμενης Κυβέρνησης ή τους ανθρώπους του υπουργείου.
Το γράφω και πρέπει κάποτε όλοι οι ασχολούμενοι με τα ΜΜΕ της Ξάνθης να το καταλάβουν. «Όσοι είναι σκορποχώρι ο χώρος μας, τόσο οι πολιτικοί- κάθε χώρου- θα παίζουν τα παιχνίδια τους στην πλάτη όλων μας. Το διαίρει και βασίλευε έχει εφαρμογή στην περίπτωσή μας 100%». (Προσπάθειες έκανα αρκετές νομίζω και τις ξέρει καλά και ο Βαγγέλης και ο Ιπποκράτης αλλά δυστυχώς κάποιοι από τον χώρο μας, όχι όλοι, δεν θέλουν να καταλάβουν).
Υ.Γ. Σαφέστατα οι δήμαρχοι και οι άλλες υπηρεσίες οφείλουν να εφαρμόσου τον νόμο και την ίση κατανομή, γι αυτό και εμείς δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας. Τα λέμε για το θέμα μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου… για ευνόητους λόγους που οι καλοί μου φίλοι γνωρίζουν καλά!!!
Και κάτι άλλο πιστεύω ότι εμείς δεν θα το αντέχαμε αυτό που πέρασαν, ειδικά οι ημερήσιες εφημερίδες…

Σταύρος Καρυπίδης

Σχετικά Άρθρα