Γενική

Θα λύσουν πρόβλημα ύδρευσης για την πόλη και τα χωριά του Διδυμοτείχου

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου για το πρόβλημα της ύδρευσης, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση και εκδηλώνοντας το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον του για ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Διδυμοτείχου.
«Αντιλαμβάνομαι από τη μαζική προσέλευσή σας», υπογράμμισε ο κ. Γιαννακίδης, «πόσο σημαντικό και επαχθές είναι το πρόβλημα της έλλειψης του νερού στην καθημερινότητά σας, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ήρθα εδώ στο Διδυμότειχο για να δεσμευτώ απέναντί σας για την οριστική επίλυση αυτού του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος.
Με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο σας δηλώνω ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υποχρέωση της χρηματοδότησης των αναγκαίων για τη λειτουργία του δικτύου έργων υποδομής. Ο Δήμος Διδυμοτείχου και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου οφείλουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες μελετητικής ωρίμανσης των προς ένταξη έργων.
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, του 2012, σε λίγες μέρες δηλαδή, θα είμαστε και πάλι εδώ στο Διδυμότειχο για να πιστοποιήσουμε την πορεία που συμφωνήσαμε σήμερα. Το Σεπτέμβριο σε μια ειδική τεχνική σύσκεψη θα αντιμετωπίσουμε όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και θέματα που θα προκύψουν. Πολιτική μας απόφαση είναι η ένταξη και η χρηματοδότηση όλων των απαιτούμενων έργων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης στο Διδυμότειχο για τα επόμενα σαράντα χρόνια».

Σχετικά Άρθρα