Γενική

Ευχαριστήριο για την ολοκλήρωση των γιορτών Κόσυνθος 2012-07-24

Νιώθουμε την ανάγκη, μετά την ολοκλήρωση των Γιορτών Κόσυνθου 2012, να ευχαριστήσουμε από βάθους καρδιάς όσους/όσες πήραν μέρος με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση ενός ακόμη ονείρου μας στο μαγικό Μονοπάτι της Ζωής. Ξεχωριστά ευχαριστούμε το Γιώργο Κωτούλα που είναι η ψυχή του Δικτύου και των εκδηλώσεων, γιατί δεν αρκεί ο ‘Λόγος’, απαιτείται και η ‘Πράξη’.
Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ξάνθης που, εκπροσωπώντας τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες, παρέλαβε το Φιλελλήνων Σήμα και εκθείασε το έργο του Δικτύου με το λόγο του. Ευχαριστούμε τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Χαϊτίδη που εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης παραβρέθηκε, όπως επίσης τον Αντιδήμαρχο Π. Ταρενίδη, τον τ. βουλευτή Φίλιππο Τσαλίδη και όσους / όσες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης και της περιφέρειας, έντυπα και ηλεκτρονικά, που αφειδώλευτα πρόβαλαν τις εκδηλώσεις και συμπαραστέκονται γενικά στο έργο του Δικτύου. Το δημοτικό ραδιόφωνο Όμορφη Πόλη και το φίλο Τηλέμαχο Αρναούτογλου που ως χορηγοί επικοινωνίας βοηθούν με θέρμη το Δίκτυο. Ο φίλος Γιάννης Στεφανίδης είναι πάντοτε παρών με τις εξαίσιες αναγνώσεις του.
Ευχαριστούμε όσες πήραν στην έκθεση φωτογραφίας : Βάγια Παπαστεφάνου, Σοφία Ανατολή Πανίδου, Χριστίνα Δημητριάδου, Μαρία Χονδρού, Μαρία Άννα Γερμαντζίδου και το Δημήτρη Μουσαδέ, που έκανε το παν για την επιτυχία των εκθέσεων και των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε τον Περικλή Χονδρό για την έκθεση Πυρογραφιών του και άλλων ξυλόγλυπτων δημιουργιών, τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο, Αθανασία Σαρρή, Καίτη Σταυροπούλου Βλάχου για την έκθεση ζωγραφικών έργων τους και τη Γεωργία Σαρρή για την έκθεση Αγιογραφιών. Στο στήσιμο των εκθέσεων σημαντική βοήθεια πρόσφερε ο Φίλιππος Χονδρός, τον οποίο ευχαριστούμε.
  Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πήρε μέρος με έκθεση λίγων έργων Παιδικής Ζωγραφικής. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα που από την πρώτη στιγμή στηρίζει όλες τις δράσεις του Δικτύου.
Στο χώρο της μουσικής ευχαριστούμε τον ταλαντούχο νέο Βαρτάν Αμποβιανιάδη, το Μπάμπη Κούκο που με την κιθάρα και τη φωνή του κόσμησε την ποιητική βραδιά και το θερμό συνοδοιπόρο μας Άγγελο Μουρβάτη, που μας χάρισε μια εκλεκτή μουσική βραδιά, συνοδευόμενος από το φέρελπη Πάρι Μουρβάτη, την καλλίφωνη Άννα Μαρία Ιωαννίδη και τους ευγενείς εκτελεστές σύγχρονης μουσικής Θέμη Στεφάνου και Φίλιππο Κοτούλα. Ο Αντώνης Μουσαδές είναι πίσω από κάθε μουσική δράση του Δικτύου, τον ευχαριστούμε. Κατά τη βραδιά της κινηματογραφικής προβολής εύστοχη και χρήσιμη ήταν η παρέμβαση της Μαρίας Μουσοπούλου με εισήγησή της για το νόημα του Φιλελληνισμού. Η ίδια βοήθησε με αναγνώσεις στην ποιητική βραδιά.
Η τελευταία εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους ποιητές και στις ποιήτριες της Ξάνθης, ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση του ότι ζούμε σε έναν ‘πλούσιο’ τόπο. Η ποιητική βραδιά αφιερώθηκε στην Κατίνα Βέικου Σεραμέτη που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της. Η Μαρία Μουσοπούλου διάβασε ποίημα της Κ.Β.Σ., όπως και ποιήματα της Μαρίας Ράλλη Υδραίου και της Έλενας Ψαραλίδη, που ζουν εκτός Ξάνθης. Διαβάστηκαν επίσης ποιήματα της φίλης συνοδοιπόρου ποιήτριας Ελένης Δημητριάδου Εφραιμίδου και του μουσικού Τριαντάφυλλου Μπαμπατζή. Παρόντες / παρούσες ήταν έντεκα δημιουργοί που διάβασαν ποιήματά τους: Ζαφειρούλα Χάιτα, Θωμάς Βουγιουκλής, Στέλιος Αρσενίου, Αναστάσιος Συμεωνίδης, Γιάννης Στεφανίδης, Σαμπρή Χατζηιμπράμ, Αντώνης Κουτσούμπας, Κωνσταντίνος Ταβουλτσίδης, Μαρία Μουσοπούλου, Γιώργος Κωτούλας και Θανάσης Μουσόπουλος. Ευχαριστούμε όλους / όλες τους / τις δημιουργούς.
Τα υπόλοιπα μέλη της Γραμματείας του Δικτύου, ο Θάνος Μαυροδής με τα εικαστικά του, ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης με τις οικολογικές του ευαισθησίες και ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης είναι παρόντα με τις δράσεις τους σε κάθε περίπτωση. Γιατί, για κάθε ωραίο στο Μονοπάτι της Ζωής χρειάζεται εργασία και συνεργασία. Αυτό φάνηκε στις Γιορτές Κόσυνθου 2012.
Θανάσης Μουσόπουλος- Συντονιστής Δικτύου Λόγου και Πράξης
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης και της περιφέρειας, έντυπα και ηλεκτρονικά, που αφειδώλευτα πρόβαλαν τις εκδηλώσεις και συμπαραστέκονται γενικά στο έργο του Δικτύου. Το δημοτικό ραδιόφωνο Όμορφη Πόλη και το φίλο Τηλέμαχο Αρναούτογλου που ως χορηγοί επικοινωνίας βοηθούν με θέρμη το Δίκτυο.
Η τελευταία εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους ποιητές και στις ποιήτριες της Ξάνθης, ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση του ότι ζούμε σε έναν ‘πλούσιο’ τόπο. Η ποιητική βραδιά αφιερώθηκε στην Κατίνα Βέικου Σεραμέτη που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Σχετικά Άρθρα