Γενική

Ο οπλισμός πάνω από 700 όπλα παραμένουν μέσα στην Σχολή!!!

Επιτυχημένο το ΠανΘρακικό συλλαλητήριο στην Κομοτηνή

Το απόγευμα της Δευτέρας διοργανώθηκε από την «επιτροπή αγώνα» συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρ. Γιαννακίδη, των δημάρχων όλων των Δήμων των δύο νομών, των μητροπολιτών Ξάνθης, Μαρώνειας και Κομοτηνής και Αλεξανδρουπόλεως, μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Οι συγκεντρωμένοι που ξεπέρασαν τους χίλιους ζήτησαν από την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά την άμεση ανάκληση της απόφασης Δένδια. Τόνισαν την ανάγκη να ακουστεί η φωνή των τοπικών κοινωνιών και υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας των αστυνομικών σχολών που -μεταξύ άλλων- τονώνουν την τοπική οικονομία.

Νωρίτερα, και πριν τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτινής, η συντονιστική επιτροπή αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν:

«Σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012 στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, οι πολίτες της Θράκης, ενωμένοι διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα τετελεσμένα της μετατροπής των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης σε Κέντρα Κράτησης Παράνομων Μεταναστών. Ζητούμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης από τον Υπουργό και ζητούμε τον σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και το δικαίωμά μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Η μαζική συμμετοχή όλων στην εκδήλωση θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα προς τα κέντρα των αποφάσεων».

Ο Δήμαρχος της Ξάνθης που συμμετείχε και στο ΠανΘρακικό συλλαλητήριο της Κομοτηνής μιλώντας το πρωί στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου αφού κάλεσε σε στράτευση του πολίτες, τόνισε ότι η κίνηση αυτή της Κυβέρνησης είναι μεθοδευμένη ώστε να προχωρήσει στην μετατροπή των Αστυνομικών Σχολών της Θράκης σε κέντρα Λαθρομεταναστών, χωρίς καν να ζητήσει την γνώμη των τοπικών αρχών!!! Αυτό σύμφωνα με τον Δήμαρχο έχει φέρει τις τοπικές κοινωνίες στα όριά τους και η άμεση αντίδραση όλων των φορέων και των αυτοδιοικητικών, αντικατοπτρίζει ουσιαστικά αυτό το κλίμα.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία από τους παράγοντες της Ξάνθης και η επιτροπή αγώνα, είναι το γεγονός που καταγγέλθηκε από αστυνομικούς της Ξάνθης και επιβεβαιώθηκε και από τους συνδικαλιστές που μίλησαν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο χθες το πρωί, ότι τα 700 όπλα της σχολή παραμένουν σε αυτήν και είναι σε απόσταση αναπνοής από τους λαθρομετανάστες!!!

Σχετικά Άρθρα