Γενική

Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την πρόληψη από δασικές πυρκαγιές

Η περιφερειακή ενότητα Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες του Νομού Ξάνθης ότι ισχύουν και προστασία μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την πρόληψη του Νομού μας από δασικές πυρκαγιές.Συγκεκριμένα η απαγόρευση ισχύει για τις παρακάτω περιοχές:
Το ευπαθές περιαστικό Δάσος που περικλείεται από τους δρόμους Κιμμερίων- Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς προς 4,5χιλ. Ξάνθης- Σταυρούπολης και ανάπαλιν ως επίσης και τον δρόμο που οδηγεί στην Εκκλησιαστική Σχολή (θέση Προφήτη Ηλία) και το ευπαθές περιαστικό Δάσος του οικισμού Τοξοτών – Γαλάνης του Δήμου Τοπείρου.
Η απαγόρευση ισχύει για τις ημέρες και ώρες που αυτές θα ανακοινώνονται στο διάστημα από 12/7 έως 10/9/2012 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας για την έναρξη και εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα υψηλός (3, 4 κ 5, ισχυροί άνεμοι, μεγάλες θερμοκρασίες και παρατεταμένη ξηρασία).
Ειδικά  για  την  περίοδο από 20 Ιουλίου  μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου 2012 η απαγόρευση ισχύει χωρίς προϋποθέσεις.
Η απαγόρευση ισχύει πλην προσκυνητών και μονίμων κατοίκων των περιοχών, αφού προηγουμένως θα γίνεται καταγραφή των οχημάτων τους (είσοδος- έξοδος) από τους εθελωντες της Ξάνθης που περιφρουρούν τα σημεία.

Σχετικά Άρθρα