Γενική

Κατάτμηση της μελέτης για τη Γέφυρα των Πηγαδίων και 6 απευθείας αναθέσεις!

Η δημοτική αρχή Τσολακίδη το παραδέχθηκε και η αντιπολίτευση απλά την κατέγραψε την κατάτμηση του έργου της μελέτης για την κατασκευή της Γέφυρας των Πηγαδίων πάνω από τον Κόσυνθο κοντά στο γήπεδο της SKODA! Τα παραπάνω συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και με το που δημοσιοποιήθηκαν από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού 6, θορύβησαν του πολίτες των Αβδήρων.
Το σχετικό θέμα της απευθείας ανάθεσης 6 διαφορετικών μελετών που συνθέτουν ουσιαστικά ένα έργο, αυτό της Μελέτης του Έργου της κατασκευής νέας Γέφυρας στο γνωστό σημείο πρόσβασης του οικισμού από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού, συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων, όπου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, αναμένεται να μην τελειώσει εδώ μιας και τον λόγο θα έχει και η αιρετή Περιφέρεια ΑΜΘ που θα κληθεί να εκλέξει την παραπάνω κατάτμηση του έργου και να αποφανθεί αν έπρεπε ή όχι να γίνει αυτή η ενέργεια.
Β. Τσολακίδης: Πράγματι είναι κατάτμηση, γιατί αλλιώς θα χάναμε χρόνο.
Ο Δήμαρχος Αβδήρων παραδέχτηκε ενώπιον των μελών της Οικονομικής Επιτροπής ότι πρόκειται για μία ενιαία μελέτη, η οποία κατατμήθηκε σε 6 μικρότερες προκειμένου να δωθούν με απευθείας αναθέσεις και να συντομευθούν έτσι οι χρόνοι ολοκλήρωσης του έργου. Απέδωσε την κατάτμηση στην πίεση του χρόνου, αναφέροντας ότι υπάρχει κίνδυνος να περάσει η περίοδος του ΕΣΠΑ, καθώς η Περιφέρεια έχει ήδη βρει χρηματοδότηση για την κατασκευή της γέφυρας. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, υπάρχει περίπτωση να χαθεί ένα ποσό της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ, αν ακολουθηθεί η νόμιμη οδός και δοθεί σε διαγωνισμό η σχετική μελέτη, κάτι που θεώρησε ότι είναι χρονοβόρο. Όπως επεσήμανε η περίοδος του ΕΣΠΑ λήγει και είναι δυνατόν η κατασκευή να πάει στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014- 2020.
Β. Τσιτιρίδης: Ας κάνατε έγκαιρα τη μελέτη
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσιτιρίδης, από την πλευρά του, χωρίς να ανεβάσει ως όφειλε τους τόνους περιορίσθηκε να αναφέρει ότι καταψηφίζει γιατί πρόκειται για μια ενιαία μελέτη που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ και ότι το πρόβλημα είναι γνωστό επί 1,5 χρόνο. «Θα μπορούσε η Τεχνική Υπηρεσία να έχει κάνει σχετική μελέτη έγκαιρα και όχι να ακολουθείται η συνήθης μέθοδος των απευθείας αναθέσεων σε ιδιώτες μελετητές.» Πάντως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε μια δημόσια συνεδρίαση οι πολιτικές παρατάξεις του Δήμου αναφέρθηκαν χωρίς περιστροφές σε κατάτμηση ενός έργου!!! (Κάτι που πρέπει να προβληματίσει και τον κ. Σώκο οι υπηρεσίες του οποίου θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν θετικά η αρνητικά για την συνέχιση των μελετών!).

Σχετικά Άρθρα