Γενική

O Μητροπολίτης Ξάνθης στο Άγιον Όρος στην Μονή Σταυρονικήτα


Το τριήμερο από 6η Ιουλίου έως 8 Ιουλίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων μετέβη στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους έπειτα από πρόσκληση του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Τύχωνος. Στην Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του Μοναχού π. Παϊσίου, από την συνοδεία της ιεράς καλύβης Αναστάσεως του Κυρίου στην Καψάλα.
Την επόμενη μέρα Κυριακή τον ίδιο μοναχό χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον. Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Ξάνθης ξεκίνησε το προσκύνημά στο Άγιον Όρος με επίσκεψή του στην Ιερά Επιστασία όπου συναντήθηκε με τον Πρωτεπιστάτη και τους πατέρες ενώ προσκύνησε την Ιερά Εικόνα του Άξιον Εστί.
Κατά την παραμονή του στο Όρος εκεί επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ιβήρων για προσκήνυμα στην Παναγία Πορταΐτισσα, το Ιερό κελλίο του Αγίου Νικολάου Μπουραζέρη και το Ιερό κελλίο Αναστάσεως Κυρίου στην Καψάλα, όπου τέλεσε τρισάγιο στον μακαριστό Γέροντα π. Ισαάκ.

Σχετικά Άρθρα