Γενική

Μνημόσυνο για τα θύματα της εισβολής του 1974

Το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων της εισβολής της 20 ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Άγ. Παντελεήμονα στην παραλία Αβδήρων. Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης, περιελάμβαναν στη συνέχεια τρισάγιο στο Άλσος Αγνοουμένων. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Χατζηγεωργίου επεσήμανε το γεγονός ότι η Τουρκική Εισβολή του 1974 δημιούργησε χιλιάδες θύματα, εγκλωβισμένους και αγνοούμενους καθώς επίσης και 200.000 πρόσφυγες, ενώ κρατά 38 χρόνια μετά, το νησί χωρισμένο στα δύο.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν αρκετοί Κύπριοι αδελφοί μας, μέλη του Συλλόγου της Ξάνθης. Επίσης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, ο Δημ. Σύμβουλος Ξάνθης Νίκος Φωτιάδης, η πολιτευτής της ΝΔ Γεωργία Ανδρέου, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, εκπρόσωπος του Διοικητή του ΔΣΣ, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Ξάνθης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Γιώργος Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μικρασιατών ενώ απουσίαζε ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης που αν αυτού έστειλε εκπρόσωπο του Δήμου του.
Μετά το τρισάγιο εψάλη ο Εθνικός Ύμνος. Στις θρησκευτικές τελετές χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων. Ακολούθησε δεξίωση σε καφέ του οικισμού των Αβδήρων.

Μετά το τρισάγιο στο άλσος αγνοουμένων μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και μετά τον εθνικό ύμνο που έψαλαν, φώναξαν «Ελλάδα Κύπρος Ένωσης».

Σχετικά Άρθρα