Γενική

Η τοποθέτηση του Αγκόρτζα για το θέμα της Αναπτυξιακής

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης και αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ξάνθης τα τελευταία χρόνια κ. Απόστολος Αγκόρτζας μετά την σύσκεψη στο Επιμελητήριο, διένειμε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την τύχη της εταιρίας.
«Το τελευταίο καιρό έχει ανοίξει μία μεγάλη δημόσια συζήτηση για το θέμα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Ως μέλος στη διοίκηση της εταιρείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα τα οποία έχω αναφέρει και στο Δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμος μας εισέπραξε από την αναπτυξιακή σε έργα που αγγίζουν το 1.400.000 ευρώ περίπου, με τη δική του οικονομική συμμετοχή να μην ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.
Ο δημότης της Ξάνθης απολαμβάνει καθαρό νερό από τις δύο καινούργιες δεξαμενές που χρηματοδοτήθηκαν από την Αναπτυξιακή το 2008 στα Κιμμέρια και το Πετροχώρι, έργο συνολικής αξίας 900.000 ευρώ περίπου. Οι συνδημότες μας στην ορεινή και απαξιωμένη επενδυτικά τα τελευταία 2,5 χρόνια Σταυρούπολη, απορρόφησαν έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την αναπτυξιακή ύψους 400.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να τονίσω ότι από προγράμματα γλωσσομάθειας του ΚΕΚ της αναπτυξιακής επωφελήθηκαν 70 κάτοικοι της περιοχής εισπράττοντας ένα αρκετά σοβαρό ποσό. Άρα λοιπόν τα λεφτά που επένδυσε ο δήμος Ξάνθης στην συγκεκριμένη εταιρεία ανταποδοτικά επεστράφησαν στο 20πλάσιο της αξίας τους. Το ποιους δημότες εννοούν και εάν έχουν στο μυαλό τους κάποιους συγκεκριμένους που δεν ευνοήθηκαν από την εταιρεία αυτό δεν το ξέρω, αλλά και δεν είναι δικό μου θέμα.
Εδώ όμως υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό θέμα, κάτι που το πληροφορήθηκα μόλις χθες, ότι δηλαδή από αυτά που ειπώθηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση της 30-6-2011 δεν κατεγράφησαν στα πρακτικά. Είχαμε εξουσιοδοτήσει εκείνη την εποχή ομόφωνα σαν γενική Συνέλευση, μια τριμελή επιτροπή, να φροντίσει για την ωριμότητα των έργων και να καταθέσει εκ μέρους των μετόχων, πρόταση στο πρωτοδικείο για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης κάτι που εδώ και ένα χρόνο δεν έγινε. Αυτό φυσικά είναι καταγεγραμμένο και από τους δημοσιογράφους και με ηχητικά ντοκουμέντα. Εδώ λοιπόν έχουμε μια ΕΝΤΟΛΗ της Γενικής Συνέλευσης και μάλιστα ομόφωνη, η οποία όμως ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΕ, αλλά το χειρότερο ούτε καν καταγράφηκε. Ήταν μάρτυρες τα ΜΜΕ σε αυτή την συνέλευση.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα κατ εμέ, λύσης της εταιρείας και εκκαθάρισης, διότι ποτέ ως μέτοχος δεν καλέστηκα να συμμετέχω σε κάποια Γενική Συνέλευση μ αυτό το θέμα. Ίσως η παρουσία μου να ενοχλούσε κάποιους, ίσως να ενοχλεί ακόμη. Θεωρώ ότι η εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει, μπορεί να υλοποιήσει προγράμματα και να προσφέρει στον τόπο μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε όλοι, ώστε να μην χαθούν τα 17.000.000 ευρώ από την περιοχή μας. υπάρχουν ώριμες μελέτες, έτοιμα έργα προς υλοποίηση που φυσικά και αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας, αλλά και των εργαζομένων που τα επεξεργάστηκαν, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ».

Σχετικά Άρθρα