Γενική

Απαράδεκτη θρασύτητα και καταδικαστέα η πράξη της Κυβέρνησης να φέρει «μέσα στα μούτρα μας» 300 Λαθρομετανάστες!!!!

Τεράστιος θόρυβος έχει δημιουργηθεί στην Ξάνθη από την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης (γι αυτούς κάναμε αγώνα!!!!) να μεταφέρει χθες το βράδυ στα «κρυφά» 300 λαθρομετανάστες από την Αθήνα στην Ξάνθη στιες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Σχολής που μετατρέπονται έτσι σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης».
Οι πληροφορίες της εφημερίδας μας, αναφέρουν ότι περίπου 1.500 θα είναι οι λαθρομετανάστες που θα μεταφερθούν στη Θράκη από την Αθήνα, τις επόμενες ημέρες, εν αγνοία μάλιστα των τοπικών αρχών, Βουλευτών, Δημάρχων αλλά και του Περιφερειάρχη.
Η απόφαση αυτή μάλιστα αιφνιδίασε και τις Διοικήσεις των Σχολών Ξάνθης και Κομοτηνής αφού κλήθηκαν αυθημερόν να ετοιμάσουν τους κοιτώνες για την υποδοχή των μεταναστών χωρίς άλλες διευκρινίσεις ενώ η δυνατότητα φιλοξενίας των δύο σχολών φτάνει οριακά τα 1.500 άτομα.
Σήμερα το πρωί αλλά έξω από την Αστυνομική Σχολή της Κομοτηνής έχουν συγκεντρωθεί οι τοπικές αρχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής και κατέλαβαν την είσοδο για να μην επαναληφθούν όσα έγιναν χτες βράδυ στην Ξάνθη με την εγκατάσταση 300 λαθρομεταναστών στην Σχολή Αστυνομίας, μάλιστα από την πίσω πόρτα!!!! Στον ίδιο χώρο υπήρξε και σύσκεψη που συγκάλεσε η Περιφέρεια ΑΜΘ για να σταθμιστούν οι επόμενες αντιδράσεις. Αντιδράσεις που φαίνεται ότι θα είναι έντονες και μπορεί να κλιμακωθούν ακόμη και με κατάληψη της γέφυρας του Νέστου σε Εγνατία και Τοξότες.
Οργισμένη αντίδραση του Βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ. Αλέκου Κοντού
Από τα σύννεφα έπεσε ο Ξανθιώτης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Κοντός που άμεσα επικοινώνησε με τον κ. Δένδια για να εκφράσει την οργή της τοπικής κοινωνίας. Επιπρόσθετα ο κ. Κοντός ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη μεταφορά λαθρομεταναστών στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Ροδόπης, δήλωσε τα εξής:
«Η απόφαση αυτή με αιφνιδίασε, όπως αιφνιδίασε και τις τοπικές κοινωνίες, στις περιοχές όπου θα φιλοξενηθούν οι λαθρομετανάστες στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται για την απέλασή τους από τη χώρα.
Προσωπικά επικοινώνησα με τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια και του εξέφρασα την κάθετη αντίθεσή μου στο να μετατραπούν οι Αστυνομικές Σχολές σε κέντρο λαθρομεταναστών στην Ξάνθη και στη Ροδόπη, γεγονός που πλήττει σοβαρά την ανάπτυξη της περιοχής, βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών αυτών και ακυρώνει τον εθνικό σκοπό της δημιουργίας τους.
Πέραν αυτών εξέφρασα την έντονη διαμαρτυρία μου, τόσο εμού προσωπικά, όσο και της τοπικής κοινωνίας,τονίζοντάς του ότι πολιτικές αιφνιδιασμού δεν μπορούν να συναντούν συναίνεση και είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Από την πλευρά του Υπουργού έλαβα την διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα οι λαθρομετανάστες θα μεταφερθούν από τις Σχολές σε στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός Θράκης, ότι στο μεταξύ θα υπάρξει ιδιαίτερα αυστηρή φύλαξη ,στους χώρους όπου εγκαταστάθηκαν προσωρινά και ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν άλλοι τέτοιοι αιφνιδιασμοί.
Μετά από αυτά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τους χειρισμούς από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου και αναμένω την υλοποίηση των θέσεων που μου ανακοίνωσε ο Υπουργός.

Σχετικά Άρθρα