Γενική

Την προηγούμενη Κυριακή το Τριετές μνημόσυνο της Χριστίνας Χριστοδούλου

Το πρωί της Κυριακής 29 Ιουλίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αυξέντιο Ξάνθης το τριετές μνημόσυνο της Χριστίνας Χριστοδούλου. Πρέπει στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης πρόσφατα ονόμασες το κλειστό αθλητικό κέντρο του Ευμοίρου ως «Αθλητικό Κέντρο Χριστίνα Χριστοδούλου».
Η Χριστίνα Χριστοδούλου αγάπησε πολύ τον αθλητισμό, μέσα από αυτόν βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής που τη συνάντησαν από μικρή ακόμη και υιοθετώντας τις ευγενικότερες αξίες του, έχτισε μια ζωή τόσο φωτεινή, όσο και σύντομη. Η Χριστίνα έπαιξε χάντμπολ στην Αθλητική Ένωση Ποντίων Ξάνθης, όπου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος Νεανίδων το 2006, αγωνίστηκε στην Α2 κατηγορία γυναικών και το 2007 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Νεανίδων. Τότε όμως η επάρατη νόσος της στέρησε το όνειρο.
Επειδή η Χριστίνα Χριστοδούλου πέρα από εξαιρετική αθλήτρια ήταν ένα φωτεινό παιδί με θετική ενέργεια και με το χάρισμά να εμψυχώνει και να δίνει κουράγιο στους γύρω της ακόμη όταν πλησίαζε το τέλος, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης εκτίμησε πως η αγωνιστική στάση της Χριστίνας απέναντι στη ζωή περιέχει ένα δυνατό συμβολισμό και αποφάσισε ομόφωνα να τον αναδείξει. Τα λόγια του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη χειροκροτήθηκαν, όταν ανακοίνωσε πως το νέο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου Ξάνθης θα ονομαστεί «Χριστίνα Χριστοδούλου».

Σχετικά Άρθρα