Γενική

Ανοικτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη

Από τον ποδιλατικό σύλλογο Ξάνθης «Ο Πήγασος»

«Πάλι πλησιάζω την ελευθερία. Το χώμα κυματίζει. Θα επιστρέψω πάλι στο κορμί μου. Αυτό θα πει ελευθερία: Να φεύγεις για πάντα. Και να επιστρέφεις για πάντα(Καναβούρης Κώστας)
Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχη.
Καθημερινά γινόμαστε όλο και πιο συχνά μάρτυρες σημαντικών καταστάσεων στις οποίες βασιλεύει η συναισθηματική και ηθική αδιαφορία των αρμοδίων τοπικών θεσμικών εξουσιών προς τον πολίτη και τον τόπο. Η Θρακική πραγματικότητα που εξελίσσετε τελευταία, καθημερινά στο οδικό δίκτυο είναι δημιούργημα της υποκρισίας και της αναποφασιστικότητας των Θεσμών.
Όχι ότι και εμείς οι ποδηλάτες είμαστε άμοιροι ευθυνών. Προσπαθούμε όμως συλλογικά κάθε μέρα για μια καλύτερη και πιο ασφαλή ποδηλατική μας συμπεριφορά. Η Εθνική οδός αυτήν την στιγμή, μετά την ολοκλήρωση και την παράδοση της Εγνατίας οδού, είναι ότι καλύτερο σε οδικό δίκτυο υπάρχει για υγιεινή και ελπιδοφόρα ποδηλατοδρομία. Μάλιστα ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 διοργανώνει τον 5 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ OPEN ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, με μια φανταστική από ομορφιάς διαδρομή, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της θα χρησιμοποιήσει το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.
Αυτό όμως που συμβαίνει τελευταία με τους συμπαθητικούς μερακλήδες αλλοδαπούς νταλικέρηδες, οι οποίοι βυθισμένοι ολόκληροι μέσα στην καταστροφική ατομικότητά τους, να θέλουν σον και καλά να αποφεύγουν την χρήση της Εγνατίας Οδού και να προτιμούν την παλαιά γραφική εθνική οδό για να γευτούν τον «οργασμό της οδήγησης» και της αποφυγής των μοναδικών διοδίων, πάει πολύ. Και πάει πολύ, γιατί καθημερινά πάνω στην κορύφωσή τους, αρκετοί απρόσεκτοι από το σινάφι τους αψηφούν τα σημάδια που αφήνουν επάνω στο υπόλοιπο οδικό σώμα και κυρίως το ποδηλατικό, που κινείται παράλληλα. Αναφορικά θέλουμε να σας πούμε ότι:
Την περασμένη εβδομάδα το πρωί στο Πόρτο- Λάγος η Εθνική οδός ήταν αποκλεισμένη και μπλοκαρισμένη και από τα δύο ρεύματα για αρκετές ώρες, καθώς αυτοκινούμενο γερανοφόρο όχημα προσπαθούσε να απομακρύνει από μπαλκόνι τοπικής κατοικίας σφηνωμένο Long Range μεταφορικό αναπτυξιακό όχημα. Επίσης στο χωριό Βαφέϊκα Ξάνθης πιτσιρίκι σώθηκε την τελευταία στιγμή από τις ρόδες αναπτυξιακής νταλίκας χάρη στην ετοιμότητα του πατέρα του. Έχουμε λοιπόν ανάγκη εδώ και τώρα από ανθρώπους αποφασισμένους και βαθέως γνώστες της πραγματικότητας, να δώσουν ένα τέλος στις «ώρες της χαλάρωσης» των παραπάνω μερακλήδων, καθώς και στην οργανωμένη λεηλασία της Εθνικής οδού και του ευρύτερου Θρακικού τοπίου.
Με εκτίμηση Ο πρόεδρος Βασίλης Ποιμενίδης
Ο ταμίας Μιχάλης Σπανίδης

Σχετικά Άρθρα