Γενική

Νέα παρέμβαση του Επιμελητηρίου για την δάσωση της Αναπτυξιακής

Τώρα που εγκρίθηκαν τα χρήματα από το lider είναι η ώρα των επιλογών για όλους
Αν και δεν έχει το απαραίτητο 5% για να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης κάλεσε με επιστολή του τους μετόχους της Αναπτυξιακής Ξάνθης σε σύσκεψη για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης μετά μάλιστα και από την ανακοίνωση της έγκριση των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Leader.
Η επιστολή Μωραΐτη αναφέρει: «Αξιότιμοι Κύριοι,
Γνωρίζοντας ότι κατέχοντας το 1% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ν. Ξάνθης Α.Ε. το ΕΒΕ δεν έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων της παραπάνω εταιρίας. Το γεγονός όμως της έγκρισης του ποσού των 2.900.000 ευρώ αποτελεί θετικό προοίμιο για την έγκριση και πολλών άλλων εκατομμυρίων που αφορούν τις μελέτες της Αναπτυξιακής Εταιρίας οι οποίες είναι ώριμες και προορίζονται για τον τόπο μας.
Ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η μοναδική Αναπτυξιακή Εταιρία στο Νομό μας που έχει Διαχειριστική Επάρκεια και Πιστοποίηση κατά ISO είναι η Αναπτυξιακή Ν. Ξάνθης Α.Ε., κρίνουμε σκόπιμο και επιβεβλημένο να σας παρακαλέσουμε και να σας καλέσουμε εσάς τους μετόχους της Αναπτυξιακής Ν. Ξάνθης Α.Ε. σε κοινή σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ξάνθης τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 και ώρα 12:00 μ.μ., στο Γραφείο Προέδρου του ΕΒΕ.
Στόχος μας είναι αφενός μεν να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις μας αφετέρου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα σύγκλισης νέου Δ.Σ. ώστε εάν είναι εφικτό να διεκδικήσουμε δυναμικά όλα τα χρήματα τα οποία προορίζονται για την περιοχή μας.
Η χώρα μας και ο Νομός μας διανύει τη χειρότερη οικονομική κρίση μεταπολεμικά και αυτό μας καθιστά υπεύθυνους απέναντι στα γεγονότα. Πιστεύουμε πως δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να χαθεί».

Σχετικά Άρθρα