Γενική

Εννέα θέματα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης

Το απόγευμα της Τετάρτης

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης και αποφασίστηκαν τα εξής:
ΘΕΜΑ 1 ο: Ομόφωνα επικυρώθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ξάνθης αρ. 6/30-5-2012.
ΘΕΜΑ 2 ο: Με το δεύτερο μέρος του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/Α’/11-4-2012) θεσπίστηκε νέα εταιρική μορφή, η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (Ι.Κ.Ε.). Σκοπός είναι η αντικατάσταση μακροπρόθεσμα της Ε.Π.Ε. Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης ομόφωνα αποφάσισε για τη νέα αυτή νομική μορφή να εφαρμοστούν συνδρομές όμοιες με την Α.Ε. & Ε.Π.Ε., δηλαδή ανάλογα με το Μετοχικό Κεφάλαιο.
ΘΕΜΑ 3 ο: Ομόφωνα εγκρίθηκε η Β Τροποποίηση Προϋπολογισμού χρήσης 2012 του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
ΘΕΜΑ 4 ο: Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν σχετικά με την Έκθεση Ελέγχου επί της οικονομικής διαχείρισης του Επιμελητηρίου χρήσης 2010 από ορκωτούς λογιστές. Ομόφωνα αποφάσισαν την πρόσκληση ορκωτού λογιστή για έλεγχο χρήσης 2011.
ΘΕΜΑ 5 ο: Ομόφωνα αποφασίστηκε η αποχώρηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης από το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.
ΘΕΜΑ 6 ο: Ομόφωνα αποφασίστηκε η τροποποίηση του οργανογράμματος του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
ΘΕΜΑ 7 ο: Ομόφωνα αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί νομικός ώστε να γίνουν οι νομικές διαδικασίες εκτέλεσης δικαστικής απόφασης για απόδοση καταστήματος του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
ΘΕΜΑ 8 ο: Ενημερώθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με την έγγραφη διαμαρτυρία επαγγελματιών του Κενταύρου εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης παραεμπόρων στην περιοχή. Κατόπιν πρότασης του Προέδρου συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ασκηθούν πιέσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό και τους εμπλεκόμενους φορείς για την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ.
ΘΕΜΑ 9 ο: Ομόφωνα το Σώμα αποφάσισε την κάλυψη των εξόδων συγκεκριμένων ειδών για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Ποδηλατικού Αγώνα Δρόμου OPEN Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος».
Ενημερώθηκε το Σώμα για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου, στις 10 Ιουνίου 2012 στο 10 ο Διεθνές Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ με τίτλο «Λαϊκή Τέχνη, Χειροτεχνία και Πολιτισμός των Εθνών» το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών σε συνεργασία με πρεσβείες του εξωτερικού στη Νέα Πεντέλη Αττικής.
Επίσης, έγινε ενημέρωση για τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού της ΚΕΜΕΝ HELLAS τα οποία διατίθενται δωρεάν στα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Παρόντες κατά την έναρξη της συνεδρίασης ήταν επαγγελματίες και κάτοικοι της δυτικής εισόδου της πόλης οι οποίοι διαμαρτύρονται για το έργο που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Ξάνθης στην περιοχή. Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης αποφασίστηκε, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης, να γίνει συνάντηση ενημέρωσης για το όλο εγχείρημα, με τον Δήμαρχο και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα