Γενική

Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι υπηρεσίες της Ξάνθης σχετικά με την πυρασφάλεια

Φέτος θα έχουμε επάρκεια σε προσωπικό λόγο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Το Συντονιστικό Όργανο σε Επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης συγκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη σχετικά με την αντιπυρική περίοδο 2012 που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΕ Ξάνθης συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης καθώς και ο υπεύθυνος του Τμήματος Π.Π. ΠΕ Ξάνθης. Από πλευράς εμπλεκομένων παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι υπεύθυνοι πολιτικοί παράγοντες της ΠΕ Ξάνθης, οι 4 Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού, το Δασαρχείο και η Διεύθυνση Δασών Ξάνθης, το ΔΣΣ, οι αρμόδιες διευθύνσεις της ΠΕ Ξάνθης, οι ΔΕΥΑΞ- ΔΕΥΑΑ και οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ καθώς και οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πυροπροστασίας ΤΗΛΕΘΡΑ κλπ.
Σύμφωνα με το Φώτη Καραλίδη, το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δίνει τη δυνατότητα για την ύπαρξη προσωπικού απαραίτητου για την πυρασφάλεια, ενώ τα προβλήματα μεταφορικών μέσων και καυσίμων που αντιμετωπίζουν διάφοροι φορείς, θα καλυφθούν από όχημα και δαπάνη καυσίμων της Π.Ε. Ξάνθης, αφού δεν δόθηκε λύση κεντρικά.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες, οι ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν για την αντιπυρρική περίοδο που είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα ελέγχθηκε η ετοιμότητα όλων σε επίπεδο υπηρεσιών, όπως οι κρουνοί του περιαστικού άλσους της Ξάνθης, αλλά και οι απαραίτητες εργασίες από δομικά μηχανήματα.

Σχετικά Άρθρα