Γενική

Αντώνης Σαμαράς: «Πάμε για Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας»

Ικανοποιημένος με το εκλογικό αποτέλεσμα ο Αλέκος Κοντός

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Την ικανοποίησή τους σε όλους τους τόνους εξέφρασε χθες το πρωί ο Ξανθιώτης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αλέκος Κοντός που σε όλη την διαδρομή Ξάνθη- Αθήνα- κατεβαίνει για την ορκωμοσία της νέας Βουλής- δεν έπαψε να απαντά σε τηλεφωνήματα φίλων και υποστηρικτών του. Παράλληλα στην εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για το σχηματισμό κυβέρνησης προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παραλαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
«Θα επιδιώξω αμέσως να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής με τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και το ευρώ», «που πιστεύουν ότι τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, προκειμένου να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από αυτήν τη βασανιστική σημερινή πραγματικότητα της ανεργίας και των απίστευτα μεγάλων δυσκολιών που περνάει κάθε ελληνική οικογένεια».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι αποφασιστική στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής- όχι μόνο από οικονομικής πλευράς αλλά και από την πλευρά της ασφάλειας- ενώ σημείωσε πως είναι επιβεβλημένη από όλους η εθνική συνεννόηση. Κλείνοντας εκτίμησε, πως υπάρχουν τα περιθώρια για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Συγχαίροντας τον κ. Σαμαρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης, έτσι ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να μη μείνει ούτε μία ώρα ακυβέρνητη η χώρα. Τα πράγματα, σημείωσε, είναι τόσο κρίσιμα που μονάχα μια κυβέρνηση μπορεί να τα αντιμετωπίσει, και δήλωσε βέβαιος ότι θα πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και εθνικό καθήκον.
Χθες υπήρξαν συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και να ορκιστεί η νέα Κυβέρνηση με πρωθυπουργό πάντα τον Αντώνη Σαμαρά.
Υπενθυμίζουμε ότι τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της 17 ης Ιουνίου έδωσαν στην ΝΔ ποσοστό 2,65% και 129 έδρες, στον Σύριζα 26,88% και 71 έδρες, στο ΠαΣΟΚ 12,27% και 33 έδρες στους Ανεξάρτητους Έλληνες 7,51% και 20 έδρες, στην Χρυσή Αυγή 6,92% και 18 έδρες, την ΔΗΜΑΡ 6,25% και 17 έδρες και τέλος το ΚΚΕ 4,5% και 12 έδρες.

Σχετικά Άρθρα