Γενική

Επίσκεψη μαθητών του Ι.Ε.Κ.-Ο.Α.Ε.Δ. στο Τμήμα Αρχαιομετρίας και Φυσικοχημικών Μετρήσεων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά»

Μετά από παρότρυνση της Χρυσούλας Δημούδη

Στις 14 και 17 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των σπουδαστών της ειδικότητας Τεχνικού Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων του Ι.Ε.Κ.-Ο.Α.Ε.Δ. Ξάνθης στο Τμήμα Αρχαιομετρίας και Φυσικοχημικών Μετρήσεων του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» στην Ξάνθη. Η επίσκεψη των σπουδαστών έλαβε χώρα στα πλαίσια των μαθημάτων του κύκλου σπουδών της ειδικότητας: Φυσικές και Χημικές Διεργασίες, Ασφάλεια και Υγιεινή στην Εργασία, Χημική Τεχνολογία και Περιβάλλον, έπειτα από πρωτοβουλία του διδάσκοντα Δρ Νικολάου Καζάκη και την παρότρυνση και σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας του Ι.Ε.Κ.-Ο.Α.Ε.Δ. Ξάνθης, κας Χρυσούλας Δημούδη.
Στα πλαίσια της επίσκεψής τους, οι σπουδαστές ήρθαν σε επαφή με ένα σύγχρονο εργαστήριο φυσικοχημικών αναλύσεων, γνώρισαν από κοντά μετρητικά όργανα και εξοπλισμό και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες και εφαρμογές τους. Με την επίσκεψη αυτή, οι σπουδαστές απέκτησαν μία πρώτη εξοικείωση με το μελλοντικό εργασιακό χώρο, καθώς και τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Τεχνικού Φαρμάκων και Καλλυντικών.
Το Τμήμα Αρχαιομετρίας και Φυσικοχημικών Μετρήσεων λειτουργεί ως μία τεχνολογική και ερευνητική μονάδα με κύριο στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο της Αρχαιομετρίας. Ωστόσο, οι δραστηριότητές του, τα τελευταία έτη, έχουν επεκταθεί και σε άλλα επιστημονικά πεδία, όπως αυτό της μόλυνσης και προστασίας του Περιβάλλοντος, εναρμονισμένο με τις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις στο διεθνή επιστημονικό χώρο.
Το εργαστήριο έχει τη δυνατότητα να παρέχει εξειδικευμένες τεχνολογικές υπηρεσίες (χρονολογήσεις, στοιχειομετρικές χημικές αναλύσεις, ραδιογραφικές και πολυφασματικές απεικονίσεις αντικειμένων, επιτόπιες στοιχειομετρικές αναλύσεις με ραδιομετρικές μεθόδους, κλπ) σε διάφορους επιστημονικούς φορείς και παραγωγικούς τομείς της Οικονομίας τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Εφορείες Αρχαιοτήτων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, ιδιώτες κλπ).

Σχετικά Άρθρα