Γενική

Το ποδήλατο με κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο

 «Όταν μιλάει η αταξία, η τάξη να σωπαίνει, έχει μεγάλη πείρα ο χαμός» (Κική Δημουλά)
Πρωινό Κυριακής 20 του Μάη 2012, ώρα 10.30 πμ.  Η καρδιά της Πόλης- Αγοράς της Ξάνθης πάλλεται ποδηλατικά. Όπου και να κοιτάξεις, εικόνες οικίες. Μια συλλογική περιπέτεια που καταδεικνύει την ανάγκη να αποκωδικοποιήσουμε τα  καθημερινά, τα απλά. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, κοινωνός καινοτόμων ιδεών και αντιλήψεων, με όχημα το συναίσθημα και τη σημειολογία δίνει έμπνευση και νέες διαστάσεις στο αγαπημένο μας δίτροχο.
Το ποδήλατο με κοινό παρονομαστή τον άνθρωπο, την ζωή, δίνει ένα γερό χαστούκι σε όλους όσους βιάζονται να αντιμιλήσουν,  σε όσους δεν έχουν μάθει να κοιτάζονται στον καθρέφτη και σε όλους αυτούς που μας μιλούν δίχως να ακούν τον βουητό της πόλης. Με μια ομόφωνα ασυνήθιστη φαντασία τα αλήτικα παρορμητικά  σάλτα των ποδηλατών μικρών και μεγάλων στάθηκαν αρκετά για να δείξουν τον πόθο της ζωής και  της φευγάτης διαβίωσης. Οι επιθυμίες τους σε πρώτη προβολή. Ζητάνε να αγαπούν καθημερινά την Πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο σεμνό και πιο ουσιαστικό. Το χάρισμά τους να αφουγκράζονται τις σιωπηλές αγωνίες της Πόλης,  το αποδεικνύουν με τον ύμνο τους στην απλότητα του ποδηλάτου και στην δύναμη που κρύβει μέσα του αυτό το κατασκεύασμα.
Η ποδηλατική ζωή της Πόλης- Αγοράς της Ξάνθης όχι μόνο δεν κάμπτεται από ένα καθημερινά αποθαρρυντικό περιβάλλον, αλλά εμφανίζει έναν παράδοξο δυναμισμό.  Μια νέα ποδηλατική περίοδος ξεκίνησε όπου η καθημερινή προσπάθεια είναι όλο και μεγαλύτερη και πιο στοχευμένη. Τώρα που η καταιγίδα είναι ο κανόνας, η νέα πραγματικότητα μας έφερε πιο κοντά και μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους έγιναν κοινωνοί της πρώτης ποδηλατικής εξόρμησης, από τα νήπια των ειδικών συνοδευτικών καθισμάτων και τους μικρούς μάχιμους ποδηλάτες Παναγιώτη και Μάνο, μέχρι τον αγαπητό μας επίτιμο «Πρόεδρο» κ.Μαστράφη, καθώς και σε όλο το εξαιρετικό δυναμικό του κοινωνικού κέντρου «Σταύρος Χαλιορής», στην συνεργάσιμη Ολυμπία και στον Γιώργο Παραστατίδη.
Με εκτίμηση για τον ποδιλατικό σύλλογο Πήγασος
Ο πρόεδρος Βασίλης Ποιμενίδης
Ο ταμίας Μιχάλης Σπανίδης

Σχετικά Άρθρα