Γενική

Μας πετάει στην άκρη η Ευρωπαϊκή Ένωση

«Κομμένες» οι επαφές και οι χρηματοδοτήσεις μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση
Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Την ώρα που οι ενταύθα σωτήρες μας ετοιμάζονται για τις νέες εκλογές και ο Σύριζα ονειρεύεται να τραβήξει το αφτί της Μέρκελ, οι Ευρωπαίοι μας έχουν βάλει στην άκρη κόβοντάς μας χρηματοδοτήσεις για τις δόσεις αλλά και κάθε επαφή με την πολιτική ηγεσία. Και ήταν αυτό δεδομένο μιας και η πολιτική ρευστότητα εντός της Ελλάδας είχε ήδη τα πρώτα δραματικά αποτελέσματα.
Στην αγορά δεν κινείται φύλλο και με το ήδη προβληματικό κράτος τα έσοδα πάγωσαν πέφτοντας στο ναδίρ, μειωμένα τουλάχιστον 15% σε σχέση με τον περασμένο Μάιο και οι προβλέψεις είναι για ακόμη χειρότερη πορεία.
Η πρώτη αντίδραση στην πολιτική ρευστότητα ήταν η «κουρεμένη» δόση του δανείου που προβλέπεται από τη νέα σύμβαση με αποτέλεσμα (και σε συνδυασμό με τη μείωση των εσόδων) να δημιουργείται μια εκρηκτική εικόνα στα κρατικά ταμείο και να κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή με στάση πληρωμών. Η εικόνα αυτή δεν επηρέασε απλώς της σχέσεις της χώρας με τους δανειστές, ουσιαστικά τις πάγωσε.
Ταυτόχρονα από τα πιο επίσημα χείλη φαίνεται (για πρώτη φορά λέγεται ξεκάθαρα) πως το ΔΝΤ είναι προετοιμασμένο ή κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την ΕΕ και το Ευρώ!!!
Οι μόνοι ίσος που δεν θα είμαστε προετοιμασμένοι θα είμαστε εμείς φίλε Ξανθιώτη. Αν οι περισσότεροι θελήσουν να ψηφίσουν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ και αυτός εφαρμόσει την πολιτική του βλέπω την καταστροφή της χώρας πολύ, πολύ κοντά. (Ο θεός να βάλει το χέρι του).

Σχετικά Άρθρα