Γενική

Δρομολογήθηκαν για το καλοκαίρι χιλιάδες απολύσεις στους Δήμους

Ενώ δεν έχουμε ακόμη κυβέρνηση

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Την ώρα που οι Ξανθιώτες αναμένουν να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα, ή να πάμε σε νέες εκλογές, με τον κίνδυνο μάλιστα της χρεοκοπίας να είναι όχι μόνο υπαρκτός αλλά και πάρα πολύ πιθανός, έχουν δρομολογηθεί από το Υπ. Εσωτερικών κατ εφαρμογή του μνημόνιο και των μεταρρυθμίσεων (οικονομικών και διοικητικών) μεταξύ άλλων και απολύσεις 15.000 δημόσιων υπαλλήλων έως το τέλος του καλοκαιριού.
Έτσι, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου (30 Απριλίου), με εσωτερικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης ΟΤΑ, το οποίο υπογράφει ο τμηματάρχης Προσωπικού ΟΤΑ Α. Μεντζέλος και το οποίο δεν έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια, είχε ζητηθεί από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της χώρας μέχρι τις 10 Μαΐου να αποστείλουν επικαιροποιημένα στοιχεία:
Του τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ) ανά κατηγορία, που υπηρετεί στους ΟΤΑ Α και Β Βαθμού, καθώς και στις επιχειρήσεις αυτών, και,
Του προσωπικού ειδικών θέσεων (γενικοί γραμματείς ιδιαίτεροι γραμματείς, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες και δικηγόροι με σχέση έμμισθης εντολής).
Γιατί το ζήτησε αυτό το υπουργείο Εσωτερικών; Η αναφορά καθαρή στο εσωτερικό του έγγραφο: «Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας και για την επικαιροποίηση των στοιχείων προσωπικού των ΟΤΑ Α και Β Βαθμού, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν σε διαβουλεύσεις του Υπουργείου μας με τους εκπροσώπους της Τρόικα, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε έως την 10 η Μαΐου 2012, συμπληρώνοντας τον επισυναπτόμενο σχετικό πίνακα». Σύμφωνα με τα όσα μας είπε δήμαρχος της περιοχής το έγγραφο αυτό σημαίνει απολύσεις, κλείσιμο δημοτικών υπηρεσιών, όπως, για παράδειγμα οι κοινωνικές υπηρεσίες ή η καθαριότητα, και πέρασμα -κατ επέκταση- όλων αυτών των δομών στα χέρια των ιδιωτών.
Καμιά αντίδραση από τους εργαζόμενους. (Πάντως, αν και το έγγραφο αυτό έχει κυκλοφορήσει στους δήμους της Ξάνθης, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τα σωματεία τους).

Σχετικά Άρθρα