Γενική

Αναγκαστική λύση οι νέες εκλογές

6 στους 10 πολίτες δεν τις θέλουν, ενώ παραμένει αμφίβολο, αν θα φέρουν κάτι το καινούριο
Επιμέλεια Σταύρος Καρυπίδης
Απογοήτευση στους ψηφοφόρους του Συριζα αλλά και του Π. Καμένου φέρνουν οι άκαρπες συζητήσεις υπό την προεδρεία του προέδρου της Δημοκρατίας ολόκληρο το Σαββατοκύριακο αλλά και χθες Δευτέρα. Ως ύστατη και αναγκαστική λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας φαντάζουν πλέον οι νέες εκλογές, αφού οι διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών, για συγκρότηση Κυβέρνησης εθνικής ενότητας κατέληξαν σε «ναυάγιο».
Η πολιτική… τρικυμία στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα έχει αυξανόμενες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και πολύ περισσότερο στην οικονομία, όμως κάποιοι εκ των πολιτικών αρχηγών (Τσίπρας- Καμένος) φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί την ανάγκη για άμεση λύση και εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Πάντως, η ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση στο πολιτικό αδιέξοδο τονίστηκε και κατά τη συνάντηση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Παπαδήμος, μεταξύ άλλων, μετέφερε στον Πρόεδρο την αγωνία των Ευρωπαίων για την τελική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Τι θα αλλάξει με τις νέες εκλογές;
Με δεδομένο, ότι από τις κάλπες της 6 ης Μαΐου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε ούτε… υποψία πλειοψηφίας, αλήθεια τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα μήνα, όταν και- κατά πάσα πιθανότητα- θα ξαναπροσφύγουμε στις κάλπες; Θα μπορέσει, δηλαδή, να πλειοψηφήσει κάποια παράταξη ή έστω να φθάσει σ ένα ποσοστό που θα της επιτρέπει να συνεργαστεί με ένα μόνο κόμμα και όχι με δυο ή περισσότερα, όπως τώρα;
6 στους 10 πολίτες δεν θέλουν τις εκλογές!
Πάντως, το βασικότερο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, πάνω από 6 στους 10 πολίτες (κυρίως οι επαγγελματίες) θεωρούν, ότι με τα δεδομένα αποτελέσματα των εκλογών επιβάλλεται να σχηματιστεί Κυβέρνηση συνεργασίας. Γίνεται λοιπόν κατανοητό, ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει νέες εκλογές! Και αυτό γιατί, όπως έλεγαν συμπολίτες Ξανθιώτες «Οι πολιτικοί αρχηγοί έπρεπε να βρουν την άκρη, όμως δεν το έκαναν. Σε τόσο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες ούτε απ τους Αριστερούς ούτε από τον κ. Καμένο».

Σχετικά Άρθρα