Γενική

TA ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο «ΣΟΦΟΣ» ΛΑΟΣ

Από τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Αφού επί τριάντα και πλέον χρόνια, η κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία, κατόρθωσε να επιβιώνει ή ίδια ,τάζοντας ,σπαταλώντας ,δανειζόμενη, εκμαυλίζοντας συνειδήσεις , οικοδομώντας την φαυλότητα την ήσσονα προσπάθεια και αφού έκανε ένα λαό να τεμπελιάζει και να ζει με δανεικά, σήμερα καταρρέει με πάταγο.
 Ανέμους έσπειρε και σήμερα θερίζει θύελλες.
Τριάντα χρόνια πλύσης εγκεφάλου, από εγκληματίες πολιτικούς, που κατόρθωσαν να εκμαυλίσουν, έναν παλαιότερα υπερήφανο και εργατικό λαό.Nα τον κάνουν να πιστέψει ότι μπορεί να ζει πλουσιοπάροχα χωρίς να εργάζεται, χωρίς να προσπαθεί, χωρίς να δημιουργεί.
Πάντα έλεγα ότι έναν εργατικό εύκολα τον κάνεις τεμπέλη. Έναν τεμπέλη πολύ δύσκολα τον κάνεις να ξαναμπεί κάτω από τον ήλιο μέσα στο χωράφι και να δουλέψει.
Έντρομοι  λοιπόν οι λειτουργοί του γερασμένου κοινοβουλευτικού μας συστήματος ,οι σάπιοι πολιτικοί μας, έτρεχαν αλαφιασμένοι να πείσουν τον εκγυφτοποιημένο  πλέον λαό ,ότι τα ψέματα τελείωσαν ,δεν έχει άλλα δανεικά ,τα greek Statistics τα πήραν μυρουδιά και οι κουτόφραγκοι και η μόνη διέξοδος είναι να στρωθούμε στη δουλειά.
Δεν κατάλαβαν όμως, ότι το κακό που έκαναν τριάντα χρόνια δεν ήταν μόνο αυτό που φαινόταν ,δηλ η οικονομική κρίση ,η ανεργία ,η κοινωνική αδικία  αλλά ήταν χειρότερο. Μέσα στα τριάντα χρόνια χάλασαν σχεδόν όλα τα Ελληνικά μυαλά.
Έτσι ο ‘’Ο σοφός πλην εκγυφτοποιημένος λαός’’ δεν θέλησε να καταλάβει ότι τα ψέματα τελείωσαν. Δεν τον βόλευε.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που αυτοί που κυρίως εγκλημάτησαν πάνω στη Χώρα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).Αυτοί που κυβέρνησαν τη Χώρα, με την συνευθύνη και όλων των υπολοίπων ‘’μικρών’’, που πάντα υπερθεμάτιζαν στην σπατάλη και τη δημιουργία του υδροκέφαλου-τεράστιου αχρείαστου Κράτους, πανικόβλητοι προσπαθούσαν να πατήσουν φρένο πριν τον γκρεμό.
Την ίδια στιγμή  βρέθηκαν κάποιοι  παλιοί και νέοι πολιτικοί οι οποίοι μυριζόμενοι τη ‘’σοφία΄΄ του Ελληνικού λαού και μεθυσμένοι από την ταχύτητα της κατηφόρας  ,ήρθαν να συνεχίσουν το  ‘’Λεφτά υπάρχουν ‘’του Παπανδρέα.
Αντήχησε λοιπόν όλη η Ελλάδα από συνθήματα τους ,έξω οι ξένοι κατακτητές-δανειστές.
Οι Έλληνες πρέπει να συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα χωρίς να δουλεύουν. Τί και αν λείπουν απελπιστικά 200 χιλ σοβαρές επιχειρήσεις (όχι λιανομάγαζα),τι κι αν αύριο δεν θα πατήσει ούτε ένας επενδυτής από μέσα ή από έξω να στήσει μια επιχείρηση. Το Κράτος θα δώσει λεφτά σε όσους  έχασαν την βόλεψη τους, τους ψηλούς μισθούς και συντάξεις, τις επιδοτήσεις κλπ.
Τώρα που θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια που λείπουν ,πως θα βρουν δουλειά ,1,5 εκατομμύριο  Έλληνες  άνεργοι ,αυτό είναι άλλη ιστορία .
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός δεν έκανε τη χάρη στο Σαμαρά να τον κάνει ελέω ιστορίας Πρωθυπουργό της Ελλάδας, έστω και αν εδώ και ένα χρόνο το παιδί είχε τρελαθεί να γίνει Πρωθυπουργός!!!
Φυσικά το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε διπλά. Πρώτα γιατί ήταν ο κύριος φορέας που οδήγησε  τη Χώρα στην καταστροφή τα τελευταία τριάντα χρόνια και δεύτερον γιατί τόλμησε να φορτωθεί το ΄΄Πολιτικό κόστος΄΄ του μνημονίου.
Πλήρωσε το περίφημο ‘’Πολιτικό Κόστος’’ που σημαίνει ότι ο Ελληνικός Λαός ασφαλώς δεν ξέρει να κρίνει ,αλλά ψηφίζει ότι ακούγεται πρόσκαιρα ευχάριστο.
Δυστυχώς και οι δύο τρείς μικροί ,Καρατζαφέρης, Ντόρα, Μάνος, Τζίμερος δεν είχαν το θάρρος να αφήσουν τα ηγετηλίκια τους και να συνεργασθούν .Έτσι πλήρωσαν το τίμημα της χαμένης ψήφου.. Βλέπετε και οι εχέφρονες δε παύουν να είναι και αυτοί μωροφιλόδοξοι. 
Αντί λοιπόν να κάνουμε αυτό που έκανε η Ιταλία, τρέξαμε ασθμαίνοντας στις εκλογές και   τώρα τρέχουμε να προλάβουμε την καταστροφή. Άς ευχηθούμε να κυβερνηθεί η Χώρα, γιατί αυτό ζήτησε ο Λαός ,κυβέρνηση συνεργασίας. Ελπίζουμε να μην μας σύρουν πάλι σε εκλογές.
.Όμως εδώ και χρόνια το βροντοφωνάζουμε ρε παιδιά. Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία γέρασε ,δεν παράγει παρά προβλήματα και αδιέξοδα. Οι πολιτικάντηδες ,αεριτζήδες χωρίς ένσημα στη ζωή τους ,καιρός να κρυφτούν πριν τους λυντσάρουν. Καιρός τις τύχες των Κοινωνιών ,τις αποφάσεις, να τις παίρνουν άνθρωποι με ήθος και με γνώση, χωρίς κομματικούς εγκληματικούς μηχανισμούς.
 Όσο για του ‘’Δημοκράτες’’…..Παιδιά μην τρομάζετε  δεν προτείνουμε χούντες ή Βασιλιάδες. Την εποχή της επιστήμης και της τεχνολογίας προτείνουμε το ανάλογο και στην πολιτική, κάτι πιο ανθρώπινο κάτι πιο σύγχρονο, ένα σύστημα που να ταιριάζει στον σημερινό μας πολιτισμό.

Σχετικά Άρθρα