Γενική

Στοπ σε 200.000 παράνομες συντάξεις

Στοιχεία για τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων με 200.000 παράνομες παροχές (συντάξεις, επιδόματα κ.λπ.) αποκαλύφθηκαν προχθές. Πρόκειται για περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων σε πεθαμένους, αναπήρους- μαϊμού, μετανάστες που ελάμβαναν παροχές που δεν δικαιούνται, οικογενειακά επιδόματα σε μη δικαιούχους, διπλό ΕΚΑΣ κ.ά., που εντοπίστηκαν τους τελευταίους 18 μήνες. Από τους 200.000 πανελλαδικά υπολογίζεται ότι περίπου 2 με 3 χιλιάδες αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν και στην Ξάνθη. «Διακόψαμε παροχές από εκείνους που δεν τις δικαιούνταν και οι οποίοι φθάνουν τις 200.000 περιπτώσεις. Παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη χιλιάδες υποθέσεις και αναζητούμε τα χρήματα αναδρομικά και έντοκα για όσα κατεβλήθησαν με καταστρατήγηση των νόμων και απάτη», δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης.
Όπως επισήμανε, τα Ταμεία είχαν ετήσιες απώλειες έως 850 εκατ. ευρώ από αυτές τις παροχές – ενώ επιπλέον ποσό της τάξης των 100 – 150 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθεί μέχρι τα τέλη του έτους που σημαίνει ότι η συνολική εξοικονόμηση θα φθάσει το 1 δισ. ευρώ.
Άντε ρε παιδιά να βάλουμε μια τάξη σε αυτό το μπάχαλο την Ελλάδα που ο κάθε ένας τυχαίος απομυζούσε από το κράτος το κάτι τις του…

Σχετικά Άρθρα