fbpx
Γενική

Κατέθεσε «νομοσχέδιο κόλαφο» για τις τοπικές εφημερίδες

Η ΠαΣΟΚοΤρόικα θέλει να εκδικηθεί τον ανεξάρτητο περιφερειακό τύπο

Απαράδεκτα είναι τα δύο Ν/Σ της κυβέρνησης ΠαΣΟΚοΤρόικας που κατατέθηκαν Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα στη Βουλή και αν τελικά περάσουν θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τις εφημερίδες της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα παραμονές εκλογών το «πεθαμένο» ΠαΣΟΚ μαζί με την Τρόικα μεθόδευσε την κατάργηση της έκπτωσης των εργοδοτικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερισήων Επαρχιακών Εφημερίδων έχει από το 1956 καθώς και την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών.
Η ΕΙΗΕΕ απάστειλε ήδη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη με την οποία αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ. Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι στο άρθρο 9 του Σχεδίου Νόμου που καταθέσατε στην Βουλή των Ελλήνων «Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της οδηγίας 2010/18/Ε.Ε. καταργούνται οι απαλλαγές από εργοδοτικές εισφορές των επιχειρήσεών μας (βάσει των αντίστοιχων νομοθετικών διαταγμάτων). Συγκεκριμένα, σήμερα οποιαδήποτε διάταξη που θα επιβαρύνει τις εκδοτικές επιχειρήσεις με επιπλέον εργοδοτικές εισφορές στις εφημερίδες μας, θα σημάνει αυτομάτως και την διακοπή της έκδοσής τους. Προκειμένου να μην υποστεί επιπλέον ζημία ο Τύπος της περιφέρειας, σας παρακαλούμε για την άμεση απόσυρση κάθε διάταξης που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο τις επιχειρήσεις μας».
Εξάλου στο μεγάλο αυτό θέμα τοποθετήθηκαν με δηλώσεις τους και οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος και Μέσων Ενημέρωσης κ. Σίμος Κεδίκογλου. Οι τομεάρχες της Ν.Δ. αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους: «Οι ρυθμίσεις που προωθούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με το αγγελιόσημο, τη δημοσίευση των ισολογισμών των εταιρειών και την κατάργηση της απαλλαγής από εργοδοτικές εισφορές, αφαιρούν από τον Τύπο ένα σημαντικό πόρο και δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους για την επιβίωση πολλών -ιδίως επαρχιακών- εφημερίδων. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί με τις ρυθμίσεις αυτές και δεσμεύεται, μετά από διάλογο, να επανεξετάσει συνολικά τα θέματα που αφορούν στον Τύπο».

Σχετικά Άρθρα