Γενική

Παρουσίαση των εργασιών των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα-εκστρατεία, «ECOMOBILITY 2011-12»

Στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, από τις 16:30 έως και τις 20:30, παρουσιάζονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οι εργασίες των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα-εκστρατεία,

«ECOMOBILITY 2011-12». Πρόκειται για ένα σημαντικό Πρόγραμμα που διοργανώνει το Ecocity για 9η συνεχόμενη χρονιά το οποίο καλλιεργεί έντονα την περιβαλλοντική διάπλαση των εφήβων, μέσα από το μήνυμα «Οι Μαθητές Ερευνούν, οι Πόλεις Ενημερώνονται, η Κοινωνία Ευαισθητοποιείται», με σκοπό την ευρύτερη διάδοση της ανάγκης βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ομάδες των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Ξάνθης και του Γυμνασίου Σμίνθης, έχουν ερευνήσει και μελετήσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που προκαλούνται από τις συνθήκες και συνήθειες μετακίνησης στην πόλη μας. Έτσι λοιπόν με την αφορμή αυτή διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών και προτάσεων για λύσεις, την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Φορέων, μέλη της Επιστημονικής Κοινότητας, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες.

Παράλληλα θα παρευρεθεί ομάδα αξιολογητών από επιστημονικούς Οργανισμούς, η οποία θα αξιολογήσει τις εργασίες. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μετά την τελική αξιολόγηση των εργασιών και τον Απρίλιο θα διοργανωθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, η Τελετή Απονομής των Βραβείων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα