fbpx
Γενική

«Μπάχαλo» έγινε για άλλη μια φορά ο Δήμος Ξάνθης

Έκανε δημοπρασίες ακινήτων ο Δήμος Ξάνθης χωρίς να δημοσιεύσει στις εφημερίδες και ήρθε και πάλι ΜΟΝΟ ένας ενδιαφερόμενος!!!

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

Για να επιμένει τόσο πολύ ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης που είναι και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κάτι παραπάνω θα ξέρει για το θέμα των δημοπρασιών του Δήμου, που άλλες τις δημοσιεύει στον τοπικό τύπο και άλλες τις κρατά μόνο για το site του δήμου.

Κάτι παραπάνω θα ξέρει από τους Ξανθιώτες εκδότες που διαμαρτύρονται εδώ και μήνες, κάτι παραπάνω θα ξέρει από την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (εκπροσωπεί 100 εφημερίδες πανελλαδικά) που έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον ίδιο τον Δήμαρχο, κάτι παραπάνω θα ξέρει και από τον ίδιο τον Δήμαρχο που «διάβασε» ο άνθρωπος τον νόμο αλλά και την σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και είπε ότι είναι απαραίτητες οι δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και μάλιστα σε δύο ημερήσιες τοπικές εφημερίδες!!!

Παρόλα αυτά και παρά την για δεύτερη φορά έγγραφη ένσταση της εφημερίδας μας ο κ. Μπένης προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην δημοπράτηση δυο τεράστιων εκτάσεων του Δήμου Ξάνθης στην περιοχή της Σταυρούπολης και συμπτωματικά ΜΟΝΟ ένας ήταν ο ενδιαφερόμενος!!! Επίσης συμπτωματικά ο ίδιος ενδιαφερόμενος πήρε και τα δύο κομμάτια γης με το μικρότερο τίμημα που θα μπορούσε να δώσει!!!

Ο Δήμος δηλαδή που δεν εφάρμοσε τον νόμο 3548/2007 δεν δημοσίευσε τις δημοπρασίες, δεν δέχθηκε ούτε την ένστασή μας, ούτε την επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων και δημοπράτησε σε ΕΝΑΝ μοναδικό ενδιαφερόμενο 50 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να πω ότι από τις δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο δεν προκύπτει κάποιο τίμημα για τον Δήμο αφού την αξία της δημοσίευσης την πληρώνει ο τελικός πλειοδότης, δηλαδή ο ιδιώτης που παίρνει το ακίνητο προς εκμετάλλευση. Οι Δημοσιεύσεις ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ στην ουσία τον δήμο να ΒΡΕΙ, αν ΘΕΛΕΙ πολλούς πλειοδότες και να ανεβάσει την τιμή αλλά ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ επίσης και τον βασικότερο κανόνα της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ στην διαχείριση των οικονομικών του κάθε δήμου.

Βέβαια ο Δ. Μπένης είναι πρόεδρος της επιτροπής και μόνος του δεν θα μπορούσε να πάρει καμιά απόφαση. Την κύρια ευθύνη για αυτήν την απαράδεκτη πολιτική λειτουργία του Δήμου Ξάνθης την έχουν τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής (ειδικά της συμπολίτευσης) που αντί να αναβάλουν την διαδικασία, και να ζητήσουν να δοθεί δημοσιότητα ώστε να έρθουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για να ανεβεί και το τίμημα άρα και το κέρδος για τον Δήμο μας, προχώρησαν στην δημοπράτηση και μάλιστα ομόφωνα την κατακύρωσαν στον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ενδιαφερόμενο!!! (Υπενθυμίζω ότι και στην προηγούμενη δημοπρασία που δεν έγιναν οι δημοσιεύσεις με ευθύνη του κ. Μπένη πάλι ΜΟΝΟ ένας ενδιαφερόμενος εμφανίσθηκε και πήρε το μαγαζί του δήμου σε εξευτελιστική τιμή!!!).

Σχετικά Άρθρα