fbpx
Γενική

24ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ 10ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ Π.Ε ΞΑΝΘΗΣ


Σαββάτο 3 και Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Το γραφείο Φυσικής Αγωγής και ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης , διοργανώνουν από κοινού το 24ο Ατομικό και το 10ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.
Το σύστημα των αγώνων θα είναι για το Ατομικό πρωτάθλημα , Ελβετικό πέντε (5) γύρων και για το Ομαδικό πρωτάθλημα Ελβετικό τεσσάρων (4) γύρων. Όπου οι συμμετοχές δεν το επιτρέπουν (ατομικό η ομαδικό πρωτάθλημα) το σύστημα θα είναι πουλ.(όλοι με όλους).
Κατηγορίες και Πρόγραμμα Αγώνων
Για το ατομικό πρωτάθλημα οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε έντεκα κατηγορίες (κορίτσια και αγόρια μαζί). Το Ομαδικό Πρωτάθλημα: Θα διεξαχθεί σε τρείς ομίλους: Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια. Κάθε Σχολείο συμμετέχει με μία μόνο τετραμελή ομάδα και δύο αναπληρωματικούς παίκτες. Από την 1η έως την 3η σκακιέρα μπορούν να αγωνίζονται αγόρια και κορίτσια χωρίς περιορισμούς, στην 4η σκακιέρα αγωνίζεται μόνο κορίτσι.
Για το Ομαδικό Πρωτάθλημα η Άφιξη των ομάδων των σχολείων & επιβεβαίωση των συμμετοχών θα γίνει την Κυριακή 4/3/2012 ώρα 10.30π.μ και η Έναρξη αγώνων 11.00 πμ.
Χώρος Αγώνων
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟΙ) θα διεξαχθούν στην Αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο (Θύρα 4),
Προκρίσεις
Για το Ατομικό Πρωτάθλημα Προκρίνονται συνολικά 50 μαθητές/τριες για τους ημιτελικούς Αγώνες της Περιφέρειας ΑΜΘ (που θα γίνουν στις 10 & 11/3/2012 στην Αλεξανδρούπολη) ως εξής:
Οι τέσσερις (4) πρώτοι μαθητές /τριες μέσα στους οποίους περιλαμβάνεται και το 1ο κορίτσι κάθε τάξης
Οι υπόλοιποι προκρινόμενοι και μέχρι της συμπλήρωσης του αριθμού των 50 ατόμων, θα επιλεγούν από τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατέλαβαν την 5η θέση, από τις πολυπληθέστερες τάξεις
Για το Ομαδικό Πρωτάθλημα προκρίνονται
Οι ομάδες των τριών (3) πρώτων Δημοτικών Σχολείων
Η πρώτη ομάδα των Γυμνασίων
Η πρώτη ομάδα των Λυκείων
Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο σχολείο του μαθητή. Σε κάθε περίπτωση η επιβεβαίωση της συμμετοχής κάθε μαθητή/τριας πρέπει να γίνει μισή ώρα πριν την έναρξη, στην αίθουσα των αγώνων.

Σχετικά Άρθρα