fbpx
Γενική

10.000 Καρναβαλιστές στην μεγάλη παρέλαση


Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ο Γιάννης Τσεγγελίδης έκλεψε την παράσταση ακόμη και από την Βασίλισσα του καρναβαλιού Εμινέ Γιασίρ

Επιτυχημένη θεωρείται από πολλούς η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή το μεσημέρι από χιλιάδες καρναβαλιστές Ξανθιώτες και επισκέπτες που ξεχυθήκαν στους δρόμους για να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.
Το γενικό θέμα της παρέλασης ήταν «Τσίρκο Η Ελλάς».Την Παρέλαση άνοιξε το γκρουπ μαζορετών Stell Rosse από την Κέρκυρα. Στο άρμα της Βασίλισσας ήταν το μοντέλο η Εμινέ Γιασίρ με τους σωματοφυλακές της ιππότες της Βυζαντινής φρουράς, με αυθεντικά αντίγραφα στολών βυζαντινών ιπποτών ενώ ανάμεσά στη φρουρά ήταν και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης ο οποίος έκλεψε την παράσταση. Ακολούθησαν οι πάνω από 10.000 καρναβαλιστές από τα 32 πληρώματα. Φέτος οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου μας δεν παρακολούθησαν την παρέλαση (με λίγες εξαιρέσεις). Την μετάδοση του καρναβαλιού ανέλαβε η ΝΕΤ και ο Χρήστος Νέζος. Την πορεία των καρναβαλιστών κατεύθυνε ο πρόεδρος της ΔΚΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Η οικονομική κρίση πρωταγωνίστησε στη θεματολογία του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2012 που για λίγες ώρες ο κόσμος την έβαλε στην άκρη και διασκέδασε και χάρηκε το καρναβάλι. Με τη λήξη της παρέλασης ξεκίνησε ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου. Το βράδυ στον ποταμό Κόσυνθο πραγματοποιήθηκε το γνωστό έθιμο το Τζάρου.
Μουσική, πυροτεχνήματα, άφθονο κρασί, χορός και κέφι ήταν το σκηνικό όλες τις μέρες του καρναβαλιού στην Ξάνθη! Την πόλη – βασίλισσα του καρναβαλιού με τα χίλια χρώματα! Και του χρόνου! Περισσότερες φωτογραφίες στο XanthiNews.gr

Τα άρματα της φετινής παρέλασης!
Τέσσερα καινούρια άρματα που σατίριζαν τους Έλληνες πολιτικούς είχε το φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης. Τα άρματα ήταν εμπνευσμένα από την πολιτική σκηνή αποδίδοντας τη ζωή του τσίρκου. Έτσι, παρέλασε ο …Παπαδήμος εν είδη κλόουν περιστοιχισμένος από διάφορα πολύχρωμα γουρουνάκια της βουλής… Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδόθηκε ως ελέφαντας με φόντο το τσίρκο της χώρας σε άλλο άρμα, το διαμάντι της ελληνικής πολιτικής όπως αναφέρουν οι εμπνευστές των αρμάτων! Η Άννα Διαμαντοπούλου φωτοτυπούσε με τα οπίσθιά της τα βιβλία του οργανισμού εκδόσεων που καθυστέρησαν, ενώ σε άλλο άρμα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ προσπαθούσε να δαμάσει και να κατευθύνει τα λιοντάρια του τσίρκο ενώ οι θεατές χειροκροτούν!

Σχετικά Άρθρα