fbpx
Γενική

Κατανοώ τον πανικό του πρώην Αντιπροέδρου του Εθνικού Κοινοβουλίου Παναγιώτη Σγουρίδη


Απάντηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Ν. Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν

Κατανοώ τον πανικό του πρώην Αντιπροέδρου του Εθνικού Κοινοβουλίου όταν βλέπει τον κόσμο να αμφισβητεί το πολιτικό σύστημα και να στρέφεται ενάντια σε όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν την τύχη της χώρας και του λαού της, τις τελευταίες δεκετίες, οδηγώντας την σε αυτό το ιταμό σημείο.
Κατανοώ την οργή του και τους λόγους που τον κάνουν να εκφράζεται με αυτούς τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου. Οφείλονται στο μεγάλο ΌΧΙ που του είπα. Στην κατηγορηματική μου άρνηση να δεχτώ όσο είμαι βουλευτής υποψηφιότητά του τόσο για Περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όσο και για Δήμαρχος Ξάνθης.
Δεν είναι στις προθέσεις μου να ασχολούμαι με εκείνους που ο κόσμος έχει ήδη κρίνει με την ψήφο του, θέτοντάς τους στο πολιτικό περιθώριο.
Μπήκα, ωστόσο, στον πειρασμό να ανταποδώσω στον συγκεκριμένο, παρόλο που τα λεγόμενά του χαρακτηρίζουν μόνο τον ίδιο, προκειμένου να επενθυμίσω στην μικρή κοινωνία μας, για άλλη μια φορά την προσωπική διαδρομή του καθενός μας στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.
Μπορεί να εξηγήσει στον κόσμο ο κύριος Σγουρίδης, γιατί το φθηνόπωρο του 2010 και εν όψη των Δημοτικών και Περιφεριακών εκλογών, ζήτησε, μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, να συναντήσει εμένα, τον «υποκεινούμενο από γνωστά κέντρα», προκειμένου να στηρίξω την υποψηφιότητά του για Περιφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης;
Μπορεί να αναφέρει στον κόσμο τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη την συνάντηση και συγκεκριμένα τις πολιτικές τρίπλες που έκανε σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, προκειμένου να με πείσει να τον στηρίξω;
Αυτό που αναγνωρίζω από την μια και μοναδική συνάντηση που είχα με τον κύριο Σγουρίδη και από τις δεσμεύσεις που μου έδωσε σε περίπτωση που τον στηρίξω και εκλεγεί Περιφεριάρχης, είναι, ότι ξέρει να χειρίζεται πολύ καλά την μυστική διπλωματία, όταν την ασκεί εντός έδρας.
Επίσης, αναγγνωρίζω την καταπληκτική δεινότητά του στην ενόργανη γυμναστική.
Μόνο που κάποιοι γλιστράνε και πέφτουν και κάποιοι άλλοι μένουν όρθιοι.

Σχετικά Άρθρα