fbpx
Γενική

Σημαντική δράση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί»


Ο εθελοντισμός απέναντι στον καρκίνο είναι πέρα από προσφορά και κοινωνική εργασία

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Μια σημαντική προσπάθεια ξεκίνησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης, «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί», οργανώνοντας Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation.
Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν τόσο από τον Σύλλογο όσο και από τους Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας που συντονίζουν το Πρόγραμμα. Απευθύνεται σε άτομα μέλη του Συλλόγου που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά βοηθώντας τους σκοπούς του Συλλόγου.
To πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12-02-2012 στις
10.30 π.μ.- 2.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ με επιτυχία και θα συνεχιστεί στον πρώτο κύκλο σε άλλες τέσσερις μηνιαίες συναντήσεις.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κ. Νόπη Ξενοπούλου τόνισε στην Xanthi News: «Ο εθελοντισμός απέναντι στον καρκίνο είναι πέρα από προσφορά και κοινωνική εργασία. Πρόκειται για σοβαρό κοινωνικό έργο και προϋποθέτει προσεκτική ενημέρωση και επιμόρφωση των υποψήφιων εθελοντών γύρω από θέματα που αφορούν την ασθένεια και την αντιμετώπισή της, γύρω από θέματα επικοινωνίας και σχέσεων καθώς και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων που θα τους καταστήσουν αποτελεσματικούς στο έργο τους, όποιο και αν είναι αυτό (πρακτικό ή υποστηρικτικό).
Αναγνωρίζοντας αυτήν την ανάγκη, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» οργανώνει Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation».
Ο Σύλλογος καρκινοπαθών φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» βρίσκεται στην οδό Αν. Δημητρίου 19, Ξάνθη. Τηλ . 6930484252, 24510 78708, email: [email protected].
Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt Foundation βρίσκεται στη Θεσ/νικη, στην οδό Εγνατίας 73 τηλ: 2310283588.
email: [email protected]
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: κα Αντωνία Κωνσταντινίδου Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια και Επόπτρια Gestalt.

Σχετικά Άρθρα