fbpx
Γενική

Κλείνει ο παιδικός σταθμός της Εργατικής κατοικίας


40 παιδάκια στην μέση της χρόνιας χωρίς στέγη και 13 υπάλληλοι χωρίς δουλειά

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με λύπη ανακοίνωσαν οι βρεφονηπιοκόμες στους γονείς στην συνάντηση της Δευτέρας ότι ο παιδικός σταθμός ο οποίος φιλοξένει τώρα 40 παιδάκια κλείνει. Είναι λυπηρό γιατί από αυτόν τον οργανισμό πέρασαν πάνω από 1000 παιδάκια και ήταν μια λύση για την εργαζόμενη μητέρα.
Αυτήν την έντονη διαμαρτυρία για την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και των δομών της, εκφράζουν σθεναρά οι εργαζόμενοι της Εργατικής Εστίας και του ΟΕΚ καθώς επίσης και οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό της Εργατικής Εστίας στην Ξάνθη. Ο Παιδικός Σταθμός έχει κλείσει από την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ την Τρίτη πήγαν εργαζόμενοι και γονείς μαζί στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη.
Η βρεφονηπιοκόμος Φλώρα Κοντοστόλη ανέφερε ότι ο Παιδικός Σταθμός της Εργατικής Εστίας απασχολεί 40 παιδιά παρέχοντας στήριξη και φύλαξη, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους δικαιούχους. “Είναι ένας χώρος που λειτουργεί σαν δεύτερο σπίτι για τις μάνες που μας εμπιστεύονται το παιδί τους” είπε και τόνισε ότι στην περίπτωση που κλείσει η Εργατική Εστία, οι εργαζόμενοι θα απολυθούν άμεσα χωρίς πιθανότητα άλλης ρύθμισης.
Η νηπιαγωγός Ειρήνη Σπαθαρίδου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσει ο Οργανισμός από τη στιγμή που δεν επιβαρύνει ούτε στο ελάχιστον τον κρατικό Προϋπολογισμό ενώ σε όλη τη χώρα λειτουργούν 25 παιδικοί σταθμοί. “Τα έσοδα παρέχονται από τις εισφορές των εργαζομένων και έχει ένα αρκετά ισχυρό αποθεματικό για να καλύπτει όλες τις παροχές στους δικαιούχους της Εργατικής Εστίας” ανέφερε ενώ πρόσθεσε ότι το κτίριο μόλις έχει ανακατασκευαστεί, η δυναμικότητά του είναι για 80 παιδιά, ενώ την επόμενη χρονιά θα ξεκινούσε η λειτουργία και του Βρεφικού Σταθμού.

Σχετικά Άρθρα