fbpx
Γενική

Η πρόταση και η ιδέα μου για να αναβαθμιστεί ο Δήμος Μύκης

Γράφει ο Ιμπραχήμ Χασάν Κένταυρος Δήμος Μύκης

Όλοι είμαστε στενοχωρημένοι από την πολιτική και οικονομική κατάσταση στο τόπο μας, στην χώρα μας, στο Δήμο μας. Αγανακτούμε βλέποντας την οικονομική καταβαράθρωση μας και τον περιορισμό της εθνικής μας ανεξαρτησίας όμως κάτι πρέπει να κάνουμε και μόνοι μας. Προτείνω πολλές και εύκολες, και φθηνές και εφαρμόσιμες προτάσεις. Μια υλοποιήσιμη πρόταση είναι να αγοράζουμε και προωθούμαι τοπικά προϊόντα διατροφής.
Στον Δήμο Μύκης πρόσωπα με πολιτικές ευθύνες παίζουν τάβλι, και ασχολούνται με internet και face book και η αντιπολίτευση όλο εμπόδια και γκρίνια είναι, τότε στο μάτι του λαού και της περιφέρειας αποδοκιμάζονται! Όταν δεν παρακολουθούν σεμινάρια και ασχολούνται με κυκλώματα για προώθηση βουλευτή (δικό τους άτομο χωρίς να ρωτάνε και παρακάπτουν του λαό , έτσι μόνο και μόνο από εγωισμό και για εκδίκηση).
Ρωτώ εγώ σαν απλός πολίτης: Που είναι η στήριξη της τοπικής παραγωγής και της τοπικής αγοράς;
1.Όπως μάθαμε έγινε δεκτή και από τον κ. Δήμαρχο και το μελετάνε που διόλου τυχαία δεν ήταν η παρουσία του, μια που λέει ότι θέλει να δουλέψει πολιτικά σε αυτή την κατεύθυνση. Ένας ολόκληρος χρόνος όμως, της δημοτικής του διαχείρισης είχε σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτέλεσμα σε αυτό το θέμα 1.στο άρθρο 94 του Ν. 87Α/7-6-2010 «Καλλικράτης» επιβάλλει στον δήμο την σύσταση και λειτουργία Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης μαζί με άλλες 6 αρμοδιότητες για θέματα αγροτικής ανάπτυξης-κτηνοτροφίας (και από 1-1-2013 προστίθενται άλλες 62) τις οποίες ο Δήμος μας ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ. Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
2.Βελτίωση του προσωρινού χώρου Λαϊκής Αγοράς, Παζάρια που γίνονται στα χωριά, κάτι που μπορεί να βγάλει ο δήμος και από εκεί, οργάνωση και καθαρισμός του χώρου, να υπάρχει κοινή τουαλέτα σε κάθε χωριό στη πλατεία, μια βρύση πόσιμου νερού, κανάλι απορροής νερών πλύσης.
3.Η Λαϊκή αγορά δεν αρκεί και δεν είναι ικανοποιητική έτσι, να οργανωθεί στα κέντρα των δημοτικών κοινοτήτων.
4.Συχνή ενημέρωση και ευαισθητοποίησης μέσω του δήμου για τα τοπικά προϊόντα και τις καταναλωτικές συνήθειες.
5.Να ενταχθεί στο δήμο μια γιορτή γης με τοπικά προϊόντα και καθορισμός βραβείων σε παραγωγούς …αλλά και σε καταναλωτές!
6.Δημιουργία Δημοτικού ανεξάρτητου οργανισμού για την πραγματοποίηση και δημοσίευση δοκιμών και ελέγχων προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται στην τοπική αγορά, με στόχο την ενημέρωση των δημοτών. (κώδικας Δήμων άρθρο 75,παρ.γ. 7 επιβάλλει την δημιουργία γραφείου ενημέρωσης καταναλωτού για τα δικαιώματα των καταναλωτών, την ποιότητα αγαθών και υπηρεσιών και τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον).
7.Να επιδιώξει ο Δήμος να χαρακτηριστούν μερικά τοπικά προϊόντα ως τοπικά προϊόντα ποιότητας
8.Ο Δήμος έχει ευθύνη για την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού. Να καθοριστούν οι ζώνες γης υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας οι περιοχές κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και να θεσμοθετηθούν περιοχές αλιευτικών δραστηριοτήτων!
Τρόποι υπάρχουν για ένα πιο φωτεινό μέλλον ,
άνθρωποι με φως δεν υπάρχουν και να μας φωτίσουν δεν ξέρουν μάλλον !!
Τέλος θα σας έλεγα ότι τα μεγάλα μυαλά έχουν στόχους , αλλά τα μικρά επιθυμίες… εσείς αντιπολίτευση τι έχετε τελικά;

Σχετικά Άρθρα